Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Furch: V první třetině jsem si nezachytal, ale pak jsem si to vynahradil

Výraznou měrou přispěl k druhému vítězství české reprezentace na pardubickém turnaji Carlson Hockey Games gólman Dominik Furch. I když to tak zpočátku vůbec nevypadalo, připsal si nakonec 21 úspěšných zákroků a dovedl národní tým k dalšímu úspěchu. Přímý přenos utkání Česko - Rusko sledujte od 14:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Dominik Furch v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Osmadvacetiletý Furch se postavil do branky místo Pavla Francouze, který odchytal čtvrteční duel s Finskem. A z dění před první přestávkou musel mít všelijaké pocity, neboť mezi jeho tyče vyslali Seveřané pouze tři puky - ten z hole Carla Klingberga však prošel až do sítě.

"V první třetině kluci hráli dobře, moc jsem si nezachytal, ale vynahradil jsem si to ve druhé části," připomněl Furch následné dění, v němž se obraz hry hodně změnil. "První polovinu první třetiny jsme měli opravdu vynikající, možná to trošku narušila přesilovka Švédů, ale bylo to v naší režii. Ve druhé ovšem převzal iniciativu soupeř," dodal gólman, který během prostředního dějství uhájil stav 1:1 několika výbornými zákroky.

Právě v těchto fázích hry naplno pocítil teplo v hale, k němuž přispělo letní počasí venku. "Potil jsem se už po hymně, takže jsem se šel hned utřít," smál se Furch.

Malé zaváhání si připsal jen při rozehrávce v úvodu druhé třetiny. "Asi jsem se potřeboval nějak dostat do zápasu a udělat rychlejší kroky," uvedl s nadsázkou Furch. "Samozřejmě to zlehčuji, měl bych to sehrát lépe. Trošku déle jsem čekal, než bylo potřeba. Můžu to hrát rychleji, ale naštěstí z toho nic nebylo," ulevil si dodatečně.

Jandačův tým si pomohl v početních výhodách, ve kterých dvakrát skóroval. "Trenéři chtějí, aby speciální týmy dělaly dobře svoji práci, dávaly góly v přesilovkách a naopak dobře bránily oslabení, takže jsme jen plnili zadání. Viděli jsme, jak Švédové rozehrávají přesilovky a co se snaží dělat. Byli jsme na to připravení," prohlásil Furch.

Po příjezdu Davida Ritticha se opět zvýšila konkurence mezi gólmany. Na místo v brankovišti jsou aktuálně čtyři. "Šel jsem do utkání s tím, že chci podat co nejlepší výkon. Všichni víme, v kolika tady jsme a kolik je pozic. Každý chce uspět ve svém duelu, který odchytá. Takže jsem rád, že mi to vyšlo," zakončil Furch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články