Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Furch si na úvod KHL připsal čisté konto, gólově se prosadil Sekáč

Moskva – Povedený vstup do sezony Kontinentální hokejové ligy má za sebou brankář Omsku Dominik Furch. V zápase proti Chanty-Mansijsku zlikvidoval všech 14 střel a čistým kontem pomohl Avangardu k těsnému vítězství 1:0.

Dominik Furch v dresu Omsku
zdroj: ITAR-TASS

Úspěšně zahájil své působení v Jekatěrinburgu bývalý sparťanský útočník Jan Buchtele. Spolu se zkušeným krajanem Petrem Koukalem si vzájemně přihráli na góly a s bilancí 1+1 přispěli k vítězství Avtomobilistu 5:3 v Novosibirsku. V barvách Sibiru, jemuž chyběla kvůli distanci ze závěru minulé sezony brankářská jednička Alexander Salák, si jednu asistenci připsal bývalý Bucheteleho spoluhráč ze Sparty Adam Polášek.

Gólově se v dresu Kazaně uvedl útočník Jiří Sekáč, jenž se vrátil do KHL po dvouletém působení v zámoří. Český reprezentant rozhodl brankou v oslabení po přihrávce bývalého spoluhráče ze Lva Praha Justina Azeveda duel proti Slovanu Bratislava, který Ak Bars vyhráli 2:1.

Smutným hrdinou na straně bratislavského klubu byl Radek Smoleňák, který má po zákroku Zjiata Pajgina zlomenou klíční kost. "Musí se podrobit operaci a delší čas nám nepomůže," uvedl trenér Slovanu Miloš Říha.

Výsledky Kontinentální hokejové ligy:

Novokuzněck - Barys Astana 4:2
Novosibirsk - Jekatěrinburg 3:5 (Polášek 0+1 - Buchtele a Koukal oba 1+1)
Omsk - Chanty-Mansijsk 1:0 (čisté konto Furch)
Čeljabinsk - Petrohrad 2:1 v prodl.
Ufa - Čerepovec 3:2
Lada Togliatti - Záhřeb 2:3 (za hosty Krejčík 0+1)
Kazaň - Slovan Bratislava 2:1 (za domácí Sekáč 1+0),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články