Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Furch mění v KHL dres. Místo Omsku bude chytat v Čerepovci

Dominik Furch v Kontinentální lize mění zaměstnavatele. Český brankář po třech letech opouští Avangard Omsk a v příští sezoně bude nastupovat za Čerepovec. Vedení Severstalu oznámilo, že se dohodlo s českým gólmanem na roční smlouvě.

Dominik Furch
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Dmitry Feoktistov

Osmadvacetiletý Furch působil v Omsku od roku 2015, kdy přišel z pražské Slavie. Po tři sezony byl jednoznačnou jedničkou sibiřského klubu. V KHL dosud odchytal 179 utkání s úspěšností zákroků 92,8 procenta a průměrem 1,95 inkasovaného gólu na zápas. Šestnáctkrát udržel čisté konto.

V předchozích dvou sezonách pomohl Avangardu postoupit do čtvrtfinále play-off, v tomto ročníku Omsk ztroskotal již v osmifinále v sedmém utkání na Ufě.

Čerepovec byl podle bodového zisku nejhorším týmem, který letos postoupil do play-off. V sérii prvního kola proti obhájci titulu Petrohradu neuhrál ani jeden zápas.

V Omsku Furcha nahradí Fin Karri Rämö, který se do klubu vrací po pěti letech. V roce 2013 odešel do Calgary a tři roky nastupoval v NHL. Uplynulou sezonu strávil opět v KHL v dresu Jokeritu Helsinky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články