Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Frolík dvěma zásahy přispěl k výhře Floridy

New York - Český útočník Michael Frolík ukončil ve čtvrtečním utkání NHL gólový půst a po šestnácti zápasech bez vstřelené branky se podílel hned dvěma zásahy na výhře Floridy 7:4 nad Philadelphií. Dvaadvacetiletý hokejista nejprve zvýšil střelou z mezikruží v přesilové hře na 2:0 a později dorazil střelu Bryana McCabea na 6:2. Střelecky se probudil celý tým a Panthers zastavili sérii sedmi proher, při níž skórovali jen osmkrát. Brankář Tomáš Vokoun k výhře přispěl 38 zásahy.

"Plně doufám, že jsme protrhli střelecké trápení a budeme schopní trvale dodávat Vokymu (Vokoun) dostatečnou gólovou podporu. Pán Bůh ví, že chytá skvěle a drží nás celou sezonu, takže je na nás mu to vrátit a podpořit ho nějakými góly," uvedl kapitán McCabe, jenž si stejně jako David Booth v utkání připsal jeden gól a tři asistence.

Martin Havlát uzavřel v závěrečné třetině skóre zápasu, ve kterém Minnesotta porazila 4:0 domácí Calgary. Jednu asistenci zaznamenal i jeho krajan Marek Židlický, jenž stál u zrodu první branky. Hokejisté Wild vítězstvím udrželi kontakt s elitní osmičkou a na poslední postupové místo do play off, které momentálně patří Detroitu, ztrácí čtyři body.

Loňští finalisté Stanleyova poháru z Detroitu doma prohráli 3:6 s Vancouverem a trenér Mike Babcock neskrýval z předvedené hry rozčarování. "Byli jsme velmi slabí. Od brankáře přes obranu až po útok. Postrádal jsem větší nasazení, morálku. Nevypadali jsme vůbec jako tým, který chce do play off," zlobil se kouč. Canucks odehráli kvůli olympijským hrám desátý zápas venku v řadě a dvěma góly se o jejich výhru přičinil Ryan Kesler. Tři asistence si připsala dvojčata Daniel a Henrik Sedinovi.

Brankáři Ryanu Millerovi, nejužitečnějšímu hráči olympijského turnaje, se dostalo v Buffalu na začátku utkání ovací ve stoje za výkony, kterými dovedl USA k zisku stříbrné medaile. Dlouho pak držel naděje Sabres na bodový zisk v zápase s vedoucím týmem soutěže Washingtonem, ale nakonec domácí prohráli 1:3. Na vítězném gólu z hole Mikea Greena se podílel Tomáš Fleischmann. Český útočník zavezl puk do útočného pásma a skvěle našel mezi kruhy najetého obránce. Pojistku přidali Capitals až v závěrečné hře bez brankáře.

Chicago se posunulo do čela Západní konference, když na domácím ledě porazilo Edmonton 5:2. Blackhawks sice nejhorší tým soutěže přestříleli jednoznačně 47:14, ale o výhře rozhodli až třemi góly v závěrečné části. Už posedmé v této sezoně dokázali hokejisté Colorada zvítězit, přestože museli v utkání dohánět minimálně dvoubrankovou ztrátu. Na ledě Anaheimu prohrávali v polovině zápasu 0:2, nakonec si ale odvezli oba body za výhru 4:3. Jedním gólem pomohl k výhře i Peter Mueller, který po trejdu z Phoenixu odehrál za Avalanche první utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články