Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Franěk dvakrát vychytal Jágrův nájezd, přesto to nestačilo

Kladno - Nestává se příliš často, aby se jeden a ten samý hráč dostal v hokejovém utkání dvakrát během jediného zápasu k trestnému střílení. O to větší pozornost tato situace přitahuje, pokud jde o Jaromíra Jágra. Hvězdu kladenského týmu však v obou situacích dokázal předčít gólman Litvínova Petr Franěk. Ani to paradoxně nestačilo k bodovému zisku Severočechů, kteří odjeli s těsnou porážkou 1:2.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Je to velká škoda. Odehráli jsme tady vyrovnané utkání a ve většině ohledech jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Bohužel Kladenští byli nakonec o tu branku šťastnější," mrzelo po zápase sedmatřicetiletého Fraňka, jehož velké chvíle dílčích úspěchů nad jednou z největších postav hokejové historie přišly ve 13. a 54. minutě. Skalp slavné osmašedesátky ale nikterak nepřeceňoval. "Já se jej hlavně pokusil ustát. Čekal jsem, že to přede mnou rozmíchá, ale nakonec se to nekonalo. Poprvé udělal kličku, podruhé vystřelil. Je to pěkný ho takhle vychytat, ale bohužel to k bodům nevedlo," litoval Franěk.

Jágr si vyzkoušel již třetí nájezd v posledních dvou zápasech, na rozdíl od čtvrtečního klání v Plzni však úspěšný nebyl. "Samozřejmě jsme s 'Francíkem' (druhý gólman Litvínova Pavel Francouz) studovali, jak Jarda ty nájezdy jezdí. On však nakonec udělal úplně něco jiného, než provedl předtím," podotkl Franěk. V druhém dnešním případě se litvínovský brankář hodně zlobil na sudí, že posoudili Posmykův zákrok jako penaltový.

"Tam mi úplně nepřišlo, že by se dostal před Máru Posmyka. Navíc to bylo ze strany. Proto jsem byl překvapený, že z toho bylo opět trestné střílení. Nakonec jsem mu řekl, jestli nepískne ještě třetí, že bych byl slavný, kdybych chytil Jardovi tři nájezdy v jednom zápase," dodal s úsměvem mistr světa z Vídně 1996. Jágr se přes vítězství a přihrávku na vítězný gól Tomáše Plekance díval na svůj výkon v zápase velmi kriticky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Litvínov

"Kdybych dal obě trestná střílení a dvakrát trefil odkrytou branku, tak jsme se nemuseli strachovat o výhru až do posledních vteřin," připomněl Jágr své další velké příležitosti. Při exekuci nájezdů měl prý původně jiné myšlenky na zakončení. "Bohužel jsem pokaždé chtěl udělat něco jiného a nakonec jsem se rozhodl jinak. A nebylo to bohužel správné řešení, ale to se tak někdy stává," přemítal Jágr.

Dvě předchozí prohry Kladnu trochu nahlodaly psychiku, proto si vítězství nad Litvínovem hodně cenil. "Přiznávám, že to bylo utrápené vítězství, ale po dvou porážkách jsme ho potřebovali. Máme totiž kvalitní mužstvo, které by mělo pravidelně vyhrávat. A pokud prohrajeme, tak jenom naší vinou," prohlásil Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články