Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Francouz: Zákroků mám málo. Asi to vychází ze způsobu naší hry

Paříž - Po zápase proti Bělorusku kroutil brankář Pavel Francouz hlavou nad nezvyklým počtem sedmi zákroků. V souboji s Norskem na mistrovství světa v Paříži na tom ale byl podobně. Připsal si jen deset zásahů, udržel však čisté konto a i díky tomu Česko houževnatého soupeře porazilo 1:0 v prodloužení.

Pavel Francouz
zdroj: Reuters autor: Grigory Dukor

"Je to zvláštní, moc často se to nestává. Asi to vychází ze stylu naší hry. Snažíme se být aktivní, nenechávat soupeři prostor ke střelbě a daří se nám to," řekl Francouz.

Šestnáct zákroků ve dvou zápasech je hodně málo. "Snažím se nepřipouštět si, že na mě toho tolik nejde. Ale samozřejmě se to zvládá líp, když nedostanete gól, kdyby mi tam třeba v první třetině spadly dvě střely, nesl bych to hůř," uvedl Francouz.

Je nám líto, video expirovalo.
Francouz: Moc puků ke mně nedoletělo, kluci mi hrozně pomáhali

Klíčový zákrok si připsal v 55. minutě, kdy po přečíslení dva na jednoho zlikvidoval střelu Sondreho Oldena. "Nějak to tam vyplynulo. Někdo upadnul a jeli do přečíslení, ale naštěstí se mi to podařilo chytit. Sehráli jsme to tak, jak se to učíme na trénincích. Věděl jsem, že si budu hlídat střelu, a spoléhal jsem na obránce, že bude mít přihrávku do prázdné brány," popsal gólman ruského Čeljabinsku.

Čisté konto jej potěšilo, považuje ho ale za týmový úspěch. Norové se neprosadili ani v početní výhodě. "Přesilovky jsou jejich nejsilnější zbraň. Vždycky zaparkujou jednoho vysokého hráče před brankou a mně se pak hrozně špatně hledají puky. Ale kluci mi hodně pomohli, že ty střely zachytávali a moc toho ke mně nedoletělo," přiznal Francouz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články