Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Francouz: Budu se soustředit na sebe. Nominaci neovlivním

Praha - Gólman Pavel Francouz zřejmě nebude chybět v nominaci pro světový šampionát. Trenér Josef Jandač už dříve naznačil, že s ním počítá. Klubový brankář ruského Čeljabinsku ale na srazu reprezentace uvedl, že se za jistého účastníka mistrovství nepovažuje.

Pavel Francouz
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Když vás někdo pochválí, je to vždycky fajn. Ale na druhou stranu to beru trošku s nadsázkou, protože to bylo řečeno v únoru a mistrovství je až v květnu. Stát se toho může ještě hodně. Nepřikládám tomu zatím nějakou velkou hodnotu, všichni jsme tady na stejné pozici," řekl Francouz. O MS moc nepřemýšlí i proto, že řadu faktorů nedokáže ovlivnit. "Spíše se budu snažit soustředit jen sám na sebe. Uvidíme, jak to dopadne," uvedl.

Nervózní, jak se kouč Jandač se svými spolupracovníky rozhodne, není. "Každý rok je to stejné. Všichni už víme, co a jak. A taky víme, že bude volný asi Mráza (Petr Mrázek), možná Neuvi (Michal Neuvirth). A to jsou přesně věci, které ovlivnit nemůžu. Já se budu soustředit jen na sebe," poukázal na možný příjezd posil z NHL.

Pavel Francouz: "Já jsem připravený úplně na všechno a s tím do přípravy jdu. Loni jsem se na mistrovství světa dostal zázrakem, letos tam třeba vůbec nemusím jet. Ale udělám všechno pro to, abych se do nominace dostal."

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se sešli před MS. Nechybí ani zástupce EBEL ligy

Francouz má za sebou druhou sezonu v KHL, během níž neměl vážnější zdravotní problémy. "A to bylo hlavní," podotkl. Čeljabinsk v prvním kole play-off vypadl s Astanou. "Vypadli jsme v prvním kole, takže člověk nemůže jásat. Na druhou stranu jsme žádnou ostudu neudělali. Když to shrnu - neurazí ani nenadchne," řekl Francouz.

Svými výkony v KHL i reprezentaci upoutal i zájem manažerů z NHL, do zamoří se ale zřejmě nevydá. Ještě má na další sezonu platnou smlouvu s Čeljabinskem, který ho nechce uvolnit. "Je to nereálné. Samozřejmě, že by mě to lákalo. Myslím ale, že žádná možnost není," řekl Francouz, který nebyl draftován.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články