Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Fotbalisté Toga pod palbou, dva jsou zranění

Luanda (Angola) - Na tožskou fotbalovou reprezentaci střílel během cesty na africký šampionát do Angoly neznámý útočník ze samopalu. Řidič autobusu byl usmrcen a minimálně dalších pět členů posádky bylo postřeleno. Podle agentury AP se jedná o hráče Obilaleho Kossiho a Serge Akakpoa, dva týmové lékaře a novináře. Podle rozhlasové stanice RMC by měl být zraněn i záložník Serge Gakpe. V autobusu jela i největší tožská hvězda Emmanuel Adebayor. Kanonýr Manchesteru City podle BBC vyvázl bez zranění.

Togo nyní zvažuje svou účast na turnaji, který začíná v neděli. Na turnaji patří do skupiny B spolu s Pobřežím slonoviny, Burkinou Faso a Ghanou, s níž má v pondělí hrát svůj první zápas. 

K útoku došlo v angolském okresu Cabinda, kudy tožský výběr cestoval na mistrovství Afriky ze soustředění v Kongu. První informace hovoří o pokusu o loupežné přepadení. "Řidič autobusu byl na místě zabit, dva členové týmu a dva lékaři byli zraněni," řekl mluvčí tožského ministerstva sportu.

Romao: Zraněných je více

Zranění jsou údajně vážná. "Několik hráčů je na tom hodně špatně. Ten chlap byl po zuby ozbrojený a střílel na nás jak na psy. Dvacet minut jsme byli skrčení pod sedadly a báli se o život," prohlásil útočník Thomas Dossevi. 

Podle dalšího hráče Alaixyse Romaoa je zraněných ještě více. "Pokud vím, tak kulka zasáhla sedm lidí. Řidiče, doktora, člena výpravy, asistenta trenéra, trenéra brankářů a dva hráče," uvedl Romao.

Trenér Toga Claude Leroy hned po incidentu uvedl, že s vedením výpravy zváží, zda ze šampionátu neodstoupí. "Budeme se o tom bavit. Fotbal je jen hra. Tohle je ale vážné a bezpečnost není zaručena. Tyhle místní útoky jsou velmi nebezpečné," řekl francouzský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články