Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Forman: Ligu mistrů bereme hodně prestižně, chceme ji vyhrát

Praha - Útočník Miroslav Forman se jedním gólem podílel na výhře hokejové Sparty nad Bernem, která rozhodla o postupu Pražanů do semifinále play-off Ligy mistrů. Šestadvacetiletý hráč věří, že účastí mezi nejlepší čtveřicí to pro český tým nekončí. Forman chce Ligu mistrů vyhrát.

Miroslav Forman ze Sparty se raduje z gólu
zdroj: ČTK/Němeček Pavel

"Švýcaři jsou hodně nepříjemný soupeř, liga je na výborné úrovni a oba čtvrtfinálové zápasy byly hodně těžké. Až na první třetinu jsme to zvládli super a zaslouženě jsme vyhráli," řekl Forman po výhře 4:1 v pražské odvetě. V Bernu skončil zápas nerozhodně 1:1. Sparta si rozhodující náskok vypracovala ve druhé třetině, kterou vyhrála 3:1. Dvakrát se v zápase prosadila v početní výhodě.

"Poslední měsíc jsme se v přesilovkách hodně zvedli a hrajeme je dobře. Myslím si, že to rozhodlo," uvedl Forman. Sám se prosadil při hře pět na pět, kdy překvapil brankáře Leonarda Genoniho střelou z úhlu na bližší tyč. "Občas to zkouším. Když nemám co udělat, tak to zkusím. Pro gólmana je to těžký. Buď to vyrazí a někdo to může dorazit, nebo to tam takhle propadne. A to se naštěstí stalo," usmíval se Forman.

Pražané dokázali ve třetím ročníku Ligy mistrů jako první český tým postoupit do semifinále a váží si toho. "Ligu mistrů bereme hodně prestižně. Kabina tím hodně žije a myslím, že dostat se mezi čtyři nejlepší týmy v Evropě je velký úspěch. Ale chceme jít dál, chceme do finále a chceme to vyhrát. Už jsme hodně daleko," řekl Forman.

Sparta po skončení svého zápasu ještě nevěděla, s kým se v semifinále utká. Nakonec to bude švédské Växjö, které dokázalo v domácím prostředí otočit zápas s Curychem a gólem z 57. minuty vyhrálo 3:2. "Bylo nám to ale prakticky jedno. Oba jsou to kvalitní týmy," podotkl Forman.

Pro Pražany bude Växjö třetím švédským soupeřem v Lize mistrů - už se utkali s Färjestadem a HV 71. Zápas s Bernem sledovalo v O2 areně přes šest tisíc diváků, což je dosavadní sparťanské maximum v letošní Lize mistrů. "Atmosféra byla super a všem fanouškům děkujeme. Doufám, že příště jich přijde ještě víc. Myslím, že našimi výkony můžeme prestiž Ligu mistrů u nás zvednout," dodal Forman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články