Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Flemming dodatečný trest nedostane, Čáslava si uškodil i sám

Praha - Brett Flemming nedostane dodatečný trest za faul na Petra Čáslavu. Kanadský obránce Chomutova atakoval svého protihráče v utkání 46. kola, Čáslava po tvrdém hitu musel odstoupit z duelu se zlomeným nosem a otřesem mozku.

Brett Flemming
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Rozhodčí Daniel Pražák a Vladimír Pešina vyloučili Flemminga na pět minut a do konce utkání, disciplinární komise se ale rozhodla ho dále netrestat. Podle předsedy komise Karla Holého obránce Pirátů atakoval Čáslavu ve chvíli, kdy byl podle pravidel v držení puku, čelně, před střetem se neodrazil a neměl ani vysokou rychlost.

Čáslava si podle Holého uškodil i sám. "Při odehrání kotouče snížil své těžiště a jelikož zákrok nebyl veden mimo Čáslavův zorný úhel, ani z pozice takzvaného třetího hráče v souboji, nedostatečně registroval postavení Bretta Flemminga a možnost být ve své pozici napadán," uvedl Holý.

Vedení Pardubic s rozhodnutím komise nesouhlasí. Podle generálního manažera Dušana Salfického se jednalo o hrubý faul, po kterém mělo následovat zastavení činnosti. "Situaci jsme s trenéry studovali na videu i ve zpomalených záběrech, podle našeho společného názoru se jednalo o hrubý faul - útok na hlavu. Brett Flemming prokazatelně vedl pohyb zespoda nahoru a zasáhl hlavu Petra Čáslavy svým loktem. Přesně takové zákroky bychom se měli snažit vymýtit, což se podaří jen jejich důsledným posuzováním," uvedl Salfický.

Podobný Flemmingův zákrok řešila disciplinární komise podruhé v sezoně. Na začátku září podobně atakoval Davida Stacha z Plzně a od rozhodčích také dostat pětiminutový trest. Holý se svými spolupracovníky jej ale dodatečně nepotrestali s podobným odůvodněním jako nyní.

Je nám líto, video expirovalo.
Flemming nedostal od disciplinárky trest za faul na Čáslavu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články