Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fleischmannův gól přišel pozdě, Jágr opět nebodoval

New York - Hokejový útočník Tomáš Fleischmann z Floridy vstřelil gól v nedělním utkání NHL proti Philadelphii, z vítězství 3:2 se ale radoval hostující tým s Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem. Fleischmann se trefil při závěrečném náporu Panthers, úspěšnou dorážkou osm sekund před třetí sirénou už pouze uzavřel gólový účet zápasu.

Tomáš Fleischmann
zdroj: AP

Kopřivnický rodák si připsal dvanáctý bod z posledních deset utkání a v kanadském bodování českých hokejistů se dotáhl na Jágra, který podruhé za sebou nebodoval. Oba mají shodnou bilanci šest branek a devět přihrávek.

K výhře Flyers přispěl jednou asistencí Voráček, po jehož přihrávce zvýšil na 2:0 střelou do odkryté branky obránce Braydon Coburn. Hosté se ale nakonec na vítězství nadřeli a horké chvilky zažili hlavně na startu třetí třetiny, kdy po inkasované brance seděl na trestné lavici Jágr a po osmdesáti sekundách ho následoval Maxime Talbot. Philadelphia však paradoxně přidala třetí gól v oslabení a vedení si už pohlídala.

Hokejisté Minnesoty v sobotu utrpěli v Los Angeles nejhorší porážku sezony (2:5), o den později si ale spravili chuť a náladu na ledě Anaheimu. Za výhrou šli od úvodních minut a díky třem trefám z první třetiny zvítězili 3:2. "Dnes už nám nechyběla koncentrace a zaujetí pro hru. Včerejší zápas měl kyselou příchuť, proto každý dnes šlapal celé utkání na sto procent, aby se jí zbavil. Chtěli jsme očistit své jméno," uvedl Darroll Powe, jenž asistoval u prvního gólu Wild.

Domácí od druhé třetiny vystřídali brankáře, Dan Ellis nahradil Jonase Hillera, přebrali iniciativu a přestříleli v závěrečných čtyřiceti minutách soupeře 27:11. Výsledkem byly ale pouze dvě branky, který vstřelil mladý obránce Cam Fowler.

Překvapivým strůjcem vítězství Vancouveru 4:1 nad NY Islanders byl obránce Aaron Rome. Hráč, který je známý svojí tvrdou hrou a spolehlivostí v obraně, dal gól a připsal si dvě asistence. Na kontě má už letos tři branky ve čtyřech zápasech, přitom v předchozích 131 utkáních skóroval jenom dvakrát. "Je talentovaný, má skvělé ruce a hodně rychlosti," pochválil Romeho brankář Roberto Luongo. "Všechno, čeho se dotkne, se mění ve zlato," žertoval i obránce Kevin Bieksa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články