Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Fleischmannův gól Floridu k výhře nedovedl

New York - Český útočník Tomáš Fleischmann vstřelil ve středečním utkání NHL 23. branku sezony a vyrovnal své gólové maximum z ročníku 2009/10. Kopřivnický rodák ale zůstal jediným úspěšným střelcem hokejistů Floridy, kteří prohráli na ledě Caroliny 1:3. Hurricanes si připsali čtvrtou výhru v řadě, oč se dvěma zásahy zasloužil Eric Staal. U druhé branky kanadskému útočníkovi asistoval Jiří Tlustý.

Tomáš Fleischmann v akci
zdroj: ČTK/AP

Zatímco Florida vede Jihovýchodní divizi a je blízko první účasti v play-off od roku 2000, Carolina se nenápadně přibližuje poslednímu postupovému místu. Nyní má manko pět bodů. Vzpruhou pro Hurricanes byl i návrat obránce Joniho Pitkänena, který kvůli zranění levého kolena a otřesu mozku vynechal 44 zápasů. "Nepamatuji, kdy jsem byl naposledy tak nervózní před zápasem. První třetina byla nesmírně rychlá. Až postupem času jsem se začal cítit lépe," popsal dojmy z comebacku Pitkänen, který v polovině utkání zvýšil na 2:0.

Poté se finský zadák nechtěně podílel také na Fleischmannově trefě. Český útočník se dostal k bekhendové dorážce, kterou si Pitkänen srazil do branky. Floridě zbývá v základní části odehrát ještě devět zápasů, v nichž může Fleischmann osobní gólové maximum překonat. Bodový rekord si už stanovil v minulém utkání, aktuálně má na kontě 53 bodů.

Hokejisté Buffala v domácím prostředí přehráli Montreal 3:0 a ve Východní konferenci se bodově vyrovnali osmému Washingtonu. Sabres si branky rovnoměrně rozložili do každé třetiny, dvě z nich vsítil Cody Hodgson. Gólman Ryan Miller zlikvidoval 34 střel a připsal si šestou nulu sezony. Přitom Sabres vypadali koncem ledna na odpis, pohybovali se u dna konference, ale i jim zjevně prospěla přestávka kvůli Utkání hvězd. Od té doby nebodovali jenom v pěti z 26 utkání. "Víme, že nás každý odepisoval. My jsme se jen snažili sami sobě dokázat, že jsme lepším týmem, než ukazuje tabulka," vysvětlil Derek Roy.

Do formy se dostávají i hokejisté Chicaga, kteří na svém ledě zdolali Vancouver 2:1 v prodloužení a připsali si pátou výhru v řadě. Hosté vedli gólem Jannika Hansena z úvodní minuty, domácí srovnali krok v druhé části zásluhou trefy Patricka Kanea. V prodloužení dokonal obrat v čase 62:42 Andrew Shaw.

Dvacetiletý hráč překvapuje svou produktivitou, když i přes nízký věk a čas na ledě vstřelil 11 branek včetně dvou vítězných. I jeho poslední trefa prozrazuje tajemství jeho úspěchu: vybojovat si místo v prostoru před brankou a nadělat tam řádný zmatek. Pak se k němu může přiklonit i štěstí, jako tomu bylo ve středu. Johnny Oduya ho trefil do levé nohy, od níž se puk odrazil do branky. "Je to pro nás cenné vítězství, každý se o ně zasloužil, bylo týmové. Prokázali jsme všichni vůli po výhře. Byla to velká zkouška na play-off," uvedl Shaw.

V nepravý čas si slabší chvilku vybrali hokejisté Detroitu, kteří podlehli na ledě New Yorku Rangers 1:2 v prodloužení. Hostující Red Wings, které sužuje rozsáhlá marodka (včetně zraněného Jakuba Kindla), vedli od čtvrté minuty gólem Henrika Zetterberga. Ale domácí po individuální akci Brada Richardse srovnali a v prodloužení střelou z mezikruží rozhodl Ryan Callahan.

Rangers si upevnili vedení ve Východní konferenci, v níž mají tři body náskoku před Pittsburghem. Na lídra soutěže St. Louis, který ve středu prohrál v Anaheimu 3:4, jim schází bod.

Výsledky NHL

Buffalo - Montreal 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 7. a 53. Hodgson, 23. Pominville. Střely na branku: 31:34. Diváci: 18 690.

Carolina - Florida 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky: 1. a 49. E. Staal (na druhou Tlustý), 31. Pitkänen - 33. Fleischmann. Střely na branku: 39:31. Diváci: 18 680.

NY Rangers - Detroit 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky: 15. B. Richards, 63. Callahan - 4. Zetterberg. Střely na branku: 34:27. Diváci: 18 200.

Chicago - Vancouver 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky: 24. P. Kane, 63. Shaw - 1. Hansen. Střely na branku: 37:24. Diváci: 21 275.

Anaheim - St. Louis 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)

Branky: 11. Fowler, 27. Bonino, 48. Smith-Pelly, 55. J. Blake - 7. Schwartz, 13. Backes, 45. Perron. Střely na branku: 22:38. Diváci: 14 494.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články