Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fleischmannovy dva góly Pavelcovi radost nezkazily

New York - Český útočník Tomáš Fleischmann vstřelil v pondělním utkání NHL dvě branky, u další si připsal asistenci, přesto nezabránil porážce Floridy. Hokejisté Panthers na domácím ledě podlehli Winnipegu 3:4 po samostatných nájezdech. Jedním z hlavních strůjců vítězství Jets byl brankář Ondřej Pavelec, který kryl 39 střel a oba nájezdy domácích.

Florida - Winnipeg
zdroj: ČTK/AP

Florida utkání rozehrála špatně a v desáté minutě prohrávala 0:2, ale pak předvedla obrat ve Fleischmannově režii. Kopřivnický rodák stál u zrodu první branky týmu a v závěrečné třetině pak dvěma góly otočil průběh zápasu. Poslední slovo ale měli hosté, kteří v poslední minutě vyrovnali a v rozstřelu se prosadili pouze jejich hráči Andrew Ladd a Kyle Wellwood.

Branka na 3:3 ale vyvolávala po utkání velké diskuse. Evander Kane při závěrečném náporu a hře bez gólmana Pavelce zasáhl puk ze vzduchu a jeho trefa nebyla zprvu pro vysokou hůl uznána. Zatímco rozhodčí za brankou rozpažil, jeho kolegové signalizovali, že se jednalo o gól a po poradě u videa byl původní verdikt změněn. "Něco podobného jsem ještě nezažil, rozhodnutí se několikrát změnilo. Nejdříve ho neuznali, pak zase jo a nakonec se šli poradit k videu. Nervózní jsem z toho ale nebyl. Předpokládal jsem, že moje hokejka byla pod úrovní horní tyčky. Ale jsem rád, že to probrali a rozhodli správně," uvedl Kane, který v zápase dal dvě branky.

Domácí trenér Kevin Deenen byl jiného názoru. "Když rozhodčí stojí za brankou kousek od toho a po vzniklé situaci důrazně rozpažuje, asi třikrát nebo čtyřikrát, k tomu jasně ukazuje, že se jednalo o vysokou hůl, tak nabudete přesvědčení, že to nebyl gól. I v kabině při pohledu na opakované záběry jsem měl stejný názor. Proto mě velmi překvapuje, že to tak náhle změnili. Myslím si, že udělali chybu, která nás bohužel stála bod, velmi cenný bod," řekl kouč.

Ve druhém utkání za sebou vstřelil vítězný gól Chicaga Viktor Stalberg. Švédský útočník, který se díky suspendaci Daniela Carcilla posunul ze čtvrté do první řady, rozhodl tentokrát v prodloužení o výhře 5:4 nad Nashvillem. Za vítěze si připsal asistenci Michael Frolík, v dresu poražených měl jednu přihrávku Martin Erat.

New Yorku Rangers nedopustili stejný kolaps, který je postihl před dvěma dny, kdy ztratili s Ottawou vedení o tři góly, a porazili doma San Jose 5:2. V utkání sice přišli o dvoubrankový náskok, ale v rozmezí 34. až 40. minuty odskočili soupeři ze stavu 2:2 třemi góly. "V minulých zápasech jsme měli dobré pasáže, ale nevydrželo nám to celé utkání. Teď jsme hráli stejně po celých šedesát minut a byli jsme za to odměněni," řekl brankář Rangers Martin Biron.

Výsledky hokejové NHL

New York Rangers - San Jose 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)

Branky: 34. a 40. Callahan, 5. McDonagh, 15. Stepan, 37. Anisimov - 18. Pavelski, 32. Couture. Střely na branku: 31:26. Diváci: 17 852.

Florida - Winnipeg 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky: 44. a 58. Fleischmann, 20. Garrison (Fleischmann) - 10. a 60. E. Kane, 4. Wellwood, rozhodující nájezd Ladd. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval tři branky ze 42 střel a úspěšnost zásahů měl 92,86 procenta. Diváci: 11 855.

Chicago - Nashville 5:4 v prodl. (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)

Branky: 20. a 45. P. Kane, 32. Leddy, 54. Bickell (Frolík), 63. Stalberg - 1. a 39. Hörnqvist, 26. C. Smith (Erat), 55. Legwand. Střely na branku: 35:28. Diváci: 20 721.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články