Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fleischmann zpříjemnil Ovečkinovi kapitánský debut

New York - Útočník Tomáš Fleischmann zpříjemnil ruské hvězdě Alexandru Ovečkinovi premiérový zápas v roli kapitána hokejistů Washingtonu. Český útočník vstřelil v úterním utkání NHL první gól zápasu proti Montrealu, na další dva přihrál a výraznou měrou se podílel na výhře 4:2. Úspěch Capitals podpořil 24 zákroky i gólman Michal Neuvirth. V úterních zápasech se českým hráčům nadmíru střelecky dařilo a hned osm jich dokázalo skórovat.

Ovečkin v utkání vyšel teprve poosmé v sezoně bodově naprázdno, ale podle jeho slov se pro něj nic moc nezměnilo. "Mám C na hrudi, ale dělám stále to samé," poznamenal ruský kanonýr. "Těší mě jejich důvěra. Máme ale spoustu hráčů, kteří umí promluvit k týmu. Samozřejmě pokud bude potřeba něco říct, tak to řeknu," dodal.

V produktivitě zastoupil Ovečkina jeho krajan Alexandr Sjomin, autor dvou branek, na které mu přihrál Fleischmann, který byl vyhlášen první hvězdou utkání. Navíc přidal i patnáctou trefu sezony a mezi českými střelci v NHL je lepší jen Milan Michálek, který má o jeden zásah více.

V minulém utkání na sebe Patrik Eliáš upozornil třemi asistencemi, tentokrát prokázal střelecké schopnosti. Kapitán české reprezentace pro olympijské hry ve Vancouveru dal první dvě branky zápasu a nasměroval New Jersey k výhře 4:0 nad Dallasem. Páté čisté konto v sezoně a celkově 106. v kariéře zaznamenal brankář Martin Brodeur. New Jersey jsou v polovině sezony v čele Východní konference o pět bodů před Buffalem a Washingtonem.

V Bostonu skóroval Krejčí, v Torontu se radoval Kaberle

Drtivým nástupem rozhodl Boston o výhře 4:1 na ledě Ottawy. Během úvodních 14 minut skórovali hosté čtyřikrát, přičemž o tři branky se zasloužila formace vedená Davidem Krejčím. Český útočník zaznamenal jeden gól a asistenci, dvě trefy si připsal Blake Wheeler. Oba v útoku doplňoval Miroslav Šatan, který po nedělním podpisu smlouvy hrál za Boston poprvé.

Střelecky se prosadil i další český obránce Tomáš Kaberle, který navíc podpořil výhru Toronta 3:2 nad Floridou i asistencí. Maple Leafs se v zápase oklepali z dvoubrankového deficitu, který do deváté minuty zařídil jejich bývalý hráč a Kaberleho parťák z obrany Bryan McCabe. Za Panthers si připsal 28 úspěšných zásahů brankář Tomáš Vokoun.

Češi si v Edmontonu příjemně zastříleli

Druhá útočná formace Phoenixu, složená ryze z českých hokejistů, se vydatně zasloužila o výhru 5:4 v prodloužení v Edmontonu. Martin Hanzal, Radim Vrbata i Petr Průcha jednou skórovali, další dva góly vsítil kapitán Shane Doan včetně vítězné trefy v prodloužení. Hosté se nenechali vyvést z míry ani rychlým vyrovnáním Oilers, kteří v 49. minutě dvakrát skórovali v rozmezí 49 sekund.

Na poplach bijí v Atlantě, která podlehla v Pittsburghu 2:5 a prohrála podeváté v řadě. Vyrovnání nejdelší negativní klubové série od roku 2002 nezabránil ani brankář Ondřej Pavelec, který inkasoval pětkrát z 37 střel. Druhým hattrickem v kariéře dovedl Alex Burrows tým Vancouveru k výhře 7:3 nad Columbusem. Tři asistence si připsal Daniel Sedin, jeho dvojče Henrik jednou skórovalo, navíc zaznamenalo dvě přihrávky a posunulo se do čela kanadského bodování soutěže. Jubilejní 200. branku v NHL dal finský útočník Saku Koivu, jenž pomohl Anaheimu k výhře 4:1 nad Detroitem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články