Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Fleischmann rozhodl v prodloužení o výhře Washingtonu

Washington - Český hokejista Tomáš Fleischmann rozhodl ve středečním utkání NHL gólem v prodloužení o výhře Washingtonu nad Carolinou 4:3. Reprezentační útočník se prosadil v 64. minutě tvrdou ranou z voleje a připsal si devatenáctý přesný zásah v sezoně. Fleischmann si tak tím nejlepším způsobem řekl o místo v sestavě Capitals, o které v minulém zápase přišel a pondělní duel s Dallasem sledoval pouze z tribuny. "Byl to takový malý vzkaz: Nenechávejte mě znovu sedět," řekl Fleischmann o svém gólu.

Útočník Radim Vrbata se proměněnou penaltou podílel na vítězství Phoenixu nad Vancouverem 4:3 po samostatných nájezdech. Český hráč v třetí sérii vyrovnal stav závěrečného rozstřelu na 1:1, Kojoti jej nakonec vyhráli 4:3. Vítězný gól vstřelil v šesté sérii obránce Adrian Aucoin, který dříve oblékal dres Canucks.

Hokejisté Phoenixu si připsali jubilejní 40. vítězství v sezoně, což se jim od přestěhování klubu z Winnipegu v roce 1996 podařilo pouze v ročníku 2001/02. Tehdy také naposledy postoupili do play off. Vancouver ve Phoenixu ukončil šňůru čtrnácti zápasů na hřištích soupeřů s bilancí osm výher a šest porážek. V sobotu se Canucks poprvé od 17. ledna představí domácím fanouškům v utkání s Ottawou.

Patnáctý gól v sezoně vstřelil útočník Václav Prospal z New Yorku Rangers. V derby s New Jersey vyrovnal v 6. minutě na 1:1, Devils však byli nakonec úspěšnější a rozstříleli Rangers 6:3. Třetí výhru v řadě si připsali hokejisté Buffala, kteří porazili Dallas 5:3 a vyhoupli se do čela tabulky Severozápadní divize s dvoubodovým náskokem před druhou Ottawou. Hlavním strůjcem vítězství byl dvacetiletý obránce Tyler Myers, který vstřelil gól a na další tři přihrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články