Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fleischmann režíroval obrat Colorada v duelu s Chicagem

Denver - Český útočník Tomáš Fleischmann se stal hlavním strůjcem obratu Colorada v pondělním utkání hokejové NHL s Chicagem. Gólem a dvěma asistencemi totiž v závěru třetí třetiny pomohl Avalanche otočit skóre z 4:5 na konečných 7:5 a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Další dobrý výkon předvedl český brankář Ondřej Pavelec, jenž vychytal Atlantě vítězství 4:3 v prodloužení na ledě Ottawy.

Colorado v zápase proti Chicagu čtyřikrát vedlo o gól, Blackhawks však pokaždé dokázali odpovědět a v polovině třetí třetiny se dokonce dostali do vedení. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby však Fleischmann vyrovnal na 5:5, za minutu přihrál na vítěznou branku Mattu Duchenovi a asistenci si pak připsal i u posledního gólu Ryana O'Reillyho při power-play Chicaga.

"Skoro každá střela dneska skončila v brance. Na konci jsme čekali na svou šanci a přišly hned dvě. A obě jsme využili," konstatoval Fleischmann, jenž sehrál premiérové domácí utkání v dresu Colorada od konce listopadu, kdy byl vyměněn z Washingtonu. "Tomáš dnes patřil k těm hráčům, kteří působili trošku unaveným dojmem. S výjimkou závěru utkání, kdy znovu našel nohy, začal bruslit a společně s Duchiem rozhodli zápas. Myslím, že si Tomáš v týmu stále hledá své místo, ale je to prima posila," vyjádřil se trenér Colorada Joe Sacco na adresu Fleischmanna, který v šesti zápasech zaznamenal dvě branky a pět asistencí.

Desáté vítězství z posledních dvanácti zápasů vybojovali hokejisté Atlanty, kteří porazili Ottawu na jejím ledě 4:3 v prodloužení. Thrashers přitom v utkání vedli už 3:0 a brankář Ondřej Pavelec až do 39. minuty hájil čisté konto. Pak však snížil Daniel Alfredsson a ve třetí třetině Senators vyrovnali dvěma góly v rozmezí 95 sekund. Nakonec se však radovali přece jenom hosté. Vítězný gól vstřelil po 69 sekundách prodloužení Bryan Little, který si tak připsal druhý přesný zásah v zápase.

Druhé čisté konto v řadě vychytal nováček v brance Nashvillu Anders Lindbäck. Poté, co v sobotu zneškodnil všech 22 střel při výhře 3:0 nad Floridou, se tentokrát švédský mladík vytáhl proti New Yorku Islanders a 28 zákroky dovedl svůj tým k vítězství 5:0. Nashville si tak připsal třetí výhru za sebou a šestou z posledních osmi zápasů. A výraznou zásluhu na úspěšné sérii má právě Lindbäck, který chytá místo zraněné týmové jedničky Pekky Rinneho. "Celý tým podává stabilní výkony, v každém zápase si každý poctivě plní své úkoly a zatím nám to vychází. Cítím se v brance opravdu dobře," uvedl Lindbäck.

Nulu si v pondělí připsal také Jonathan Quick a Los Angeles zvítězilo 5:0 na ledě Detroitu. Quick zlikvidoval 51 střel Red Wings, kteří nevstřelili gól poprvé od 12. ledna, kdy podlehli 0:6 New Yorku Islanders.

Nashville - New York Islanders
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články