Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fleischmann prvním gólem za Colorado přispěl k výhře nad Atlantou

Atlanta - Český hokejista Tomáš Fleischmann vstřelil v pátečním utkání NHL svůj premiérový gól v dresu Colorada po nedávném přestupu z Washingtonu a pomohl Avalanche k výhře nad Atlantou 4:2. Fleischmann si navíc připsal asistenci u trefy krajana Milana Hejduka, jenž v první minutě závěrečné třetiny za stavu 2:2 zaznamenal vítězný třetí gól. Po třech prohrách v řadě vybojovali vítězství hokejisté Detroitu, kteří porazili Montreal 4:2. Jedním ze strůjců úspěchu Red Wings byl brankář Jimmy Howard, jenž zneškodnil 36 střel, z toho polovinu v třetí třetině.

Colorado tak přerušilo sérii čtyř porážek, naopak Atlanta prohrála teprve podruhé z posledních deseti zápasů. Thrashers tentokrát nezachránil ani český brankář Ondřej Pavelec, jenž zneškodnil 25 z 28 střel. Čtvrtý gól vstřelili hosté v poslední minutě základní hrací doby do prázdné branky při power-play domácích.

Fleischmann se prosadil v 25. minutě, kdy v přesilové hře pohotovou dorážkou vyrovnal na 1:1. "Jsem rád, že jsem ze svých ramen shodil tlak, a doufám, že mi tam něco spadne i zítra," prohlásil český útočník, jenž se v sobotu představí na ledě svého bývalého týmu ve Washingtonu. "Samozřejmě, že se na to utkání těším. Ale musíme hrát především týmově jako dnes, to je jediná šance, jak tam můžeme uspět," poznamenal Fleischmann.

Hejduk utkání nedohrál

Avalanche se však možná budou muset v zápase obejít bez Milana Hejduka, jenž kvůli přetrvávajícím problémům s třísly páteční utkání nedohrál. Nejproduktivnější český hráč v lize nastoupil v třetí třetině jen na tři střídání a pak už se na ledě neobjevil. "Uvidíme, jak na tom bude v sobotu," pokrčil rameny trenér Joe Sacco.

Cestu z krize marně hledají hokejisté New Jersey. Už i s uzdraveným brankářem Martinem Brodeurem prohráli v Ottawě 2:3 a připsali si čtvrtou porážku v řadě, zároveň prohráli posedmé za sebou na hřišti soupeře. K ničemu byl Ďáblům gól Patrika Eliáše, který v 25. minutě vyrovnal na 1:1. K vítězství Senators jednou brankou přispěl Milan Michálek.

Fanoušci Devils museli po zápase znovu žehrat na nepřízeň osudu. Rozhodčí totiž New Jersey tři a půl minuty před koncem třetí třetiny neuznali vyrovnávací gól Davida Clarksona, který podle nich kotouč do branky úmyslně kopl. "Vzhledem k tomu, jaké letos máme štěstí, mě to ani nepřekvapilo. Ale úmysl v tom nebyl," řekl po utkání Clarkson. "Jenže takhle je to s námi od začátku sezony. Máme smůlu, pak slyšíme, že hrajeme dobře, ale pořád nevyhráváme. Je to frustrující," doplnil Clarkson.

Detroit se proti Montrealu zvedl

Po třech prohrách v řadě vybojovali vítězství hokejisté Detroitu, kteří porazili Montreal 4:2. "Prvních čtyřicet minut jsme byli lepším týmem, v třetí třetině měl navrch soupeř. Naštěstí nás Jimmy podržel," pochválil výkon gólmana Jimmyho Howarda trenér Detroitu Mike Babcock.

Howard předvedl nejlepší zákrok dvě a půl minuty před koncem, kdy se v leže lapačkou natáhl po dorážce obránce P. K. Subbana. "Kdybych měl o trošku více času, asi by to byl gól, ale stihl jsem do puku jen tak plácnout jednou rukou a Howard tam byl včas. Je to skvělý gólman, střely, které vidí, většinou nepouští," uvedl Subban.

Hned tři zápasy rozhodly v pátek až samostatné nájezdy a ve všech byli úspěšnější domácí hokejisté. Dallas udolal Carolinu 2:1, když jediný gól Hurricanes vstřelil Jiří Tlustý, Anaheim porazil 3:2 Calgary a Edmonton přetlačil v poměru 4:3 Tampu Bay.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články