Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fleischmann přispěl gólem k výhře Chicaga i postupu do play-off

New York - Hokejisté Chicaga i díky gólu Tomáše Fleischmanna zvítězili v nedělním utkání NHL ve Vancouveru 3:2 a zajistili si účast v play-off. Blackhawks tak nebudou chybět ve vyřazovacích bojích poosmé za sebou, z toho třikrát za uplynulých šest let dokráčeli až k zisku Stanleyova poháru.

Tomáš Fleischmann v dresu Chicaga
zdroj: AP autor: Tim Sharp

Vancouver - Chicago 2:3

Jednatřicetiletý český útočník svým čtrnáctým gólem v sezoně otevřel skóre. V 18. minutě se po sérii rychlých přihrávek v útočném pásmu dostal do palebné pozice mezi kruhy a přesnou střelou do horního rohu branky překonal Ryana Millera. Ve 46. minutě si Fleischmann připsal druhý plusový bod, když naskočil na led krátce předtím, než Teuvo Teräväinen po rychlém protiútoku dostal hosty podruhé do vedení (2:1).
 
Canucks sehráli s favoritem vyrovnaný zápas a dokázali v 55. minutě vyrovnat, osmou porážku v řadě ale neodvrátili. Dvě a půl minuty před třetí sirénou totiž udeřil znovu po rychlém brejku Andrew Ladd a střelou z mezikruží přes hlouček clonících hráčů zařídil Chicagu vítězství, kterým si upevnilo třetí příčku v tabulce Centrální divize.

Ladd vstřelil už šestý gól od 25. února, kdy ho Blackhawks získali před koncem přestupního termínu z Winnipegu. Zdá se, že se tak vyplatila sázka na obnovenou spolupráci mezi ním a Jonathanem Toewsem, která fungovala při triumfu ve Stanley Cupu v roce 2010. "S každým zápasem jsme sehranější," těší Ladda souhra s Toewsem a Mariánem Hossou. "Dopředu vím, co od nich mohu na ledě čekat."
 
Spokojený je i trenér Joel Quenneville, který na střídačku Chicaga přišel v průběhu sezony 2008/09. "Líbí se mi, jak poslední zápasy hraje. Vnesl do mužstva trochu více energie, je vidět, s jakým hraje zápalem a góly jsou pro něho tou nejlepší odměnou," libuje si Quenneville.

Pro Tomáše Fleischmanna, který rovněž přišel koncem února z Montrealu, to byl čtvrtý gól v dresu Jestřábů. "Jsem rád, že jsem mohl pomoci. Proto mě asi brali," uvedl rodák z Kopřivnice. "Poslední dva týdny se nám tolik nedařilo, ale snažíme se dostat před play-off zpět do formy."

Vancouver už šanci na postup do play-off ztratil a po sérii porážek je třetím nejhorším týmem celé NHL. "Nikdo nechce prohrát tolik zápasů v řadě. Je to frustrující a víme, že nám výhru nikdo nedá zadarmo," konstatoval střelec prvního gólu Canucks Alex Burrows.

"Všechny nás čeká dlouhé léto. Musíme poslední dva týdny využít k tomu, aby se otrkali mladí hráči a šli jsme do nové sezony zkušenější," dodal Burrows.

NY Rangers - Pittsburgh 2:3 PP

Znovu blíž do vyřazovacích bojů mají po neděli hokejisté Pittsburghu, kteří zvítězili 3:2 v prodloužení na ledě New York Rangers. Na první nepostupovou příčku, kterou okupuje Detroit, tak mají Tučňáci náskok už sedmi bodů. Penguins v Madison Square Garden dvakrát prohrávali, pokaždé ale dokázali manko smazat. Rozhodující gól vstřelil třicet sekund před koncem nastavení Sidney Crosby.
 
Pittsburgh tak během uplynulého měsíce porazil Rangers ve všech třech vzájemných zápasech, při současném postavení v tabulce by se přitom oba celky potkaly v 1. kole play-off. "Už dlouhou dobu bojujeme o postup do play-off, takže se soustředíme na každý zápas. Bylo vidět, s jakým zápalem jsme se dnes prali o ten druhý bod. Chtěli jsme potvrdit úspěch ze sobotního psychicky náročného duelu v Detroitu," řekl Crosby.





Vojtěch Mozík

Výsledky nedělní NHL:

Carolina - New Jersey 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Branky: 10. a 23. Rask, 10. Hainsey - 27. Farnham, 28. Zajac. Střely na branku: 23:25. Diváci: 12.792. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Slavin, 3. Skinner (všichni Carolina).
   
Vancouver - Chicago 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky: 32. Burrows, 55. Bärtschi - 18. Fleischmann, 46. Teräväinen, 58. Ladd. Střely na branku: 28:32. Diváci: 18.570. Hvězdy zápasu: 1. Darling (Chicago), 2. Bärtschi (Vancouver), 3. Ladd (Chicago).
   
NY Rangers - Pittsburgh 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky: 5. a 23. E. Staal - 16. Cullen, 29. Kessel, 65. Crosby. Střely na branku: 27:32. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Kessel (Pittsburgh), 2. E. Staal (Rangers), 3. Crosby (Pittsburgh).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články