Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Fleischmann přihrál na vítězný gól Colorada

Denver (USA) - Český hokejový útočník Tomáš Fleischmann pomohl v úterním utkání NHL dvěma asistencemi k vítězství Colorada nad Buffalem 4:3 v prodloužení. Fleischmann nejprve ve 47. minutě přihrál Mattu Duchenovi na vyrovnávací gól na 3:3, 43 sekund před vypršením nastaveného času pak při akci dva na jednoho připravil vítěznou branku pro Davida Jonese. Colorado tak zastavilo sérii čtyř porážek na domácím ledě.

"Flash to udělal skvěle," pochválil českého spoluhráče Jones. "Nalákal na sebe obránce a hodně se na něho soustředil i brankář. Když mi poslal puk, zívala přede mnou téměř celá odkrytá branka. Nemohl jsem to mít jednodušší," rozplýval se Jones. Výhra se ale nerodila snadno. Avalanche sice vedli 1:0 a 2:1, Sabres však ve třetí třetině dvěma góly v rozmezí 63 sekund otočili skóre ve svůj prospěch. Domácí trenér Joe Sacco si vyžádal oddechový čas a 31 sekund poté Duchene vyrovnal.

Asistenci u vítězného gólu si v úterý připsali ještě další dva čeští hokejisté. Martin Havlát pomohl Minnesotě k výhře 2:1 v New Jersey, obránce Pavel Kubina se podílel na jediném gólu v duelu s Washingtonem, který jeho Tampa vyhrála 1:0 v prodloužení.

Dvě přihrávky zaznamenal v úterý další český útočník Aleš Hemský, jeho Edmonton však podlehl Detroitu 3:5. Hemský se podílel na obou gólech, jimiž Oilers smazali ztrátu z 1:3. Red Wings pak ale rozhodli o svém triumfu dvěma brankami v 58. minutě.

Vítězný gól vstřelil Todd Bertuzzi, který předtím skóroval už ve druhé třetině po přihrávce Jiřího Hudlera, a po patnácti zápasech tak ukončil své střelecké trápení. Probudil se v pravý čas, kouč Mike Babcock se totiž v utkání musel obejít bez svých klíčových útočníků Pavla Dacjuka a Dannyho Clearyho. "Teď, když jsme oslabeni, potřebujeme, aby se prosazovali všichni ostatní hráči," poznamenal Babcock.

Svůj osmý gól v sezoně vstřelil útočník Jakub Voráček, jeho Columbus však podlehl Phoenixu 2:4.

Phoenix - Columbus
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články