Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Fleischmann přihrál na dva góly Colorada, Hejduk na jeden

Denver (USA) - Český útočník Tomáš Fleischmann přispěl v pondělním utkání NHL dvěma gólovými přihrávkami k výhře hokejistů Colorada nad Detroitem 5:4. Jeho formace měla na vítězství lví podíl, když společně s Mattem Duchenem a Davidem Jonesem zaznamenali dohromady tři branky a pět asistencí. Na jeden gól přihrál také Milan Hejduk. Fanoušci v Denveru viděli gólové hody především v první třetině, kterou domácí vyhráli 4:2. V polovině zápasu po Jonesově trefě vedli Avalanche dokonce už 5:2, hosté však dvěma góly do 50. minuty dokázali utkání ještě zdramatizovat. Poslední třetinu vyhráli Red Wings na střely 12:4, Peter Budaj v brance Colorada však těsný náskok svého týmu uhájil.

Fantastický obrat se povedl hokejistům Bostonu. V Pittsburghu prohrávali ještě tři a půl minuty před koncem třetí třetiny 0:2, nakonec však zvítězili 4:2. Rozhodující pro otočení skóre byly dva slepené góly v 57. minutě v rozmezí pouhých dvanácti sekund. Vítěznou branku pak vstřelil 50 sekund před vypršením základní hrací doby v přesilové hře Mark Recchi, čtvrtý gól přidal při power play do prázdné sítě Gregory Campbell.

Tučňáci se museli znovu obejít bez kapitána Sidneyho Crosbyho, který se vypořádává s následky otřesu mozku, a zatím nedokázali díru v sestavě po nejproduktivnějším hráči týmu i celé NHL zacelit. Ve třech zápasech bez Crosbyho Penguins třikrát prohráli a získali jediný bod. "Hodně nám chybí, vždyť je to nejlepší hráč v lize. Ale určitě to není důvod, abychom takhle ztratili vedení 2:0," zlobil se obránce Kris Letang.

Po sérii pěti výher na konci uplynulého roku utrpěli už čtvrtou porážku v řadě hokejisté St. Louis, kteří podlehli 3:4 Phoenixu. Domácí Blues sice v 44. minutě během dvaceti sekund otočili skóre z 1:2 na 3:2, pak si však trenér Kojotů Dave Tippett vzal oddechový čas, v polovině třetí třetiny hosté vyrovnali a v 57. minutě rozhodl o jejich výhře Taylor Pyatt.

Čtvrté vítězství za sebou na soupeřově hřišti vybojovali Toronto Maple Leafs, kteří vyhráli 3:2 v Los Angeles. Rozhodující gól vstřelil v 45. minutě Nikolaj Kuljomin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články