Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fleischmann pomohl gólem a přihrávkou Washingtonu k výhře

New York - Český hokejista Tomáš Fleischmann přispěl ve čtvrtečním utkání NHL gólem a asistencí k vítězství Washingtonu 6:3 na ledě Pittsburghu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Pětadvacetiletý útočník se trefil v úvodu třetí části za nerozhodného stavu 3:3. Akci předcházel precizní pas od Alexandra Sjomina za obranu soupeře a sólový únik Fleischmann zakončil střelou na vyrážečku gólmana Brenta Johnsona.

V souboji týmů, který je ostře sledován i kvůli konfrontaci hvězd Sidney Crosbyho a Alexandra Ovečkina, předvedl tentokrát lepší individuální výkon ruský kanonýr. Crosby sice vstřelil úvodní gól zápasu, ale v dalším průběhu ho Ovečkin zastínil. Kapitán Washingtonu skóroval dvakrát a přidal i asistenci.

Znovu excelentní výkon podal v brance Floridy Tomáš Vokoun. Český gólman inkasoval zase jen jediný gól, přesto Panthers opět nevytěžili oba body a prohráli na ledě New Yorku Islanders 1:2 po nájezdech. Vokoun kryl 35 střel, ale v penaltovém rozstřelu jej pokořili dva ze tří hráčů Islanders. V dresu Floridy byl ve druhé sérii neúspěšný Michael Frolík.

Naopak další český gólman Ondřej Pavelec tentokrát nezazářil. V souboji s posledním týmem soutěže Carolinou pustil čtyři góly z 21 střel a Atlanta doma nakonec prohrála 2:5. Hlavním strůjcem vítězství hostů byl Eric Staal, který ve svém prvním utkání v roli kapitána překonal Pavelce dvakrát a hattrick zkompletoval trefou do prázdné branky.

Český útočník Milan Michálek zřejmě během sedmizápasové absence zaviněné otřesem mozku našel střeleckou formu. Před zdravotními komplikacemi byl nejlepším českým kanonýrem v soutěži, ale od prvního prosince vstřelil pouze jeden gól v 19 utkáních. A po svém návratu z marodky hned skóroval, když ve druhé třetině využil přesilovou hru a pomohl Ottawě k výhře 3:2 nad St. Louis. Aktuálně se Michálek dělí o vedoucí pozici v počtu vstřelených branek s Fleischmannem.

Martin Erat využil v zápase Nashvillu s Phoenixem zaváhání obránce Eda Jovanovského a dostal hostující Predators do vedení 2:1, ale v poslední části úřadoval domácí útočník Scottie Upshall. Prvním hattrickem v soutěži totiž zařídil obrat a výhru Coyotes 4:2. U třetí branky mu asistoval Martin Hanzal, který ho vyslal dlouhou přihrávkou do sólového úniku. Upshallova střelecká produktivita ve spojení s 41 zásahy brankáře Ilji Bryzgalova pomohla trenéru Davu Tippettovi k dosažení třísté výhry v lize. "Je to známka toho, že stárnu," pozastavil se Tippett s úsměvem nad počtem vítězných zápasů.

Hokejisté Minnesoty v závěru smazali dvoubrankové manko proti Detroitu, když Martin Havlát vstřelil kontaktní gól a o minutu později vyrovnal Andrew Brunette. Nakonec ale Wild na vlastním ledě prohráli 3:4 po penaltovém rozstřelu. Až v osmé sérii o tom rozhodl Drew Miller.

Pořádně rozčílený byl trenér New Yorku Rangers John Tortorella po utkání ve Philadelphii. Nejenže jeho tým prohrál 0:2, navíc vyhlášený rváč Daniel Carcillo svedl nerovný souboj s nejlepším hráčem Rangers Mariánem Gáboríkem, což nebyl souboj odpovídající nepsaným pravidlům takových bitek. "Nebyl to čestný souboj a je znepokojující, že se pustil do bitky s hráčem takového formátu," prohlásil Tortorella na adresu Carcilla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články