Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fleischmann pomohl Floridě k výhře, vrátil se Havlát

New York - Český útočník Tomáš Fleischmann přispěl v NHL dvěma asistencemi k výhře hokejistů Floridy nad obhájcem Stanleyova poháru Bostonem 6:2. Po jeho akcích zvýšil Stephen Weiss v prostřední části na 3:1 a Wojtek Wolski uzavřel střelou do prázdné branky skóre zápasu. Panthers si díky vítězství upevnili vedení v Jihovýchodní divizi, v jejímž čele mají náskok tří bodů na Washington.

Tomáš Fleischmann se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Alan Diaz

Martin Havlát, který v prosinci absolvoval operaci levé podkolenní šlachy, nastoupil k prvnímu utkání po necelých třech měsících. Útočník San Jose během necelých 19 minut na ledě nebodoval, neprosadil se ani v penaltovém rozstřelu, přesto se mohl se spoluhráči radovat z výhry 2:1 po nájezdech nad Nashvillem. U jediné branky hostů asistoval Martin Erat.

Největší pozornost ve čtvrtek poutal start Sidneyho Crosbyho, jenž se zbavil potíží s otřesem mozku. Pittsburský útočník, který vypadl ze hry začátkem prosince po střetu s Davidem Krejčím z Bostonu, si po poradě s lékaři naplánoval návrat na souboj nejlepších týmů Východní konference. V utkání na ledě New York Rangers pomohl Crosby jednou asistencí k výhře Penguins 5:2. Pittsburgh má v závěru základní části největší formu ze všech týmů, svou vítěznou sérii natáhl už na deset zápasů.

Pár minut scházelo brankáři Philadelphie Iljovi Bryzgalovovi k tomu, aby vychytal čtvrtou nulu v řadě. Ruský gólman dovedl svůj tým k výhře 3:2 na ledě New York Islanders a prodloužil svou vítěznou sérii na sedm zápasů. Oba góly inkasoval v posledních sedmi minutách, v nichž domácí utkání zdramatizovali. U druhé branky Flyers si připsal asistenci Jaromír Jágr.

Brankářský souboj v New Jersey musely rozhodnout až nájezdy. Stav 0:0 vydržel 65 minut hry a gólman Devils Martin Brodeur zůstal nepokořen i po rozstřelu, v němž ho nepřekonal Milan Hejduk ani Peter Mueller z Colorada. Na druhé straně uspěli proti Jeanu-Sebastienu Giguerovi Ilja Kovalčuk a Zach Parise.

Výsledky:

New Jersey - Colorado 1:0 po sam. nájezdech, NY Islanders - Philadelphia 2:3, New York Rangers - Pittsburgh 2:5, San Jose - Nashville 2:1 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Toronto 1:3, Florida - Boston 6:2, Calgary - Phoenix 4:1, Carolina - St. Louis 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články