Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Finové zvítězili nad Slovinskem jasně 4:0

Ostrava - Hokejisté Finska dosáhli ve svém čtvrtém utkání na mistrovství světa vítězství nad Slovinskem 4:0. Gólem a asistencí k tomu přispěl jejich nejproduktivnější hráč Joonas Kemppainen. Pekka Rinne vychytal na turnaji třetí nulu v řadě a je nepřekonán už 182 minut. Finsko se v tabulce skupiny B bodově dotáhlo na Rusko a USA a z postupové čtyřky vystrčilo Slováky.

Utkání Finsko - Slovinsko
zdroj: ČTK/AP

Finské výkony jdou od úvodní porážky s USA nahoru. Proti Slovincům nepřipustili Seveřané ani náznak trápení a dvěma rychlými góly v první desetiminutovce převzali kontrolu nad zápasem. Komarov v sedmé minutě ze závaru prostřelil klubko těl před brankářem Krošeljem, kterému o 41 vteřin později premiéra na šampionátu ještě více zhořkla po trochu šťastném golfovém zásahu Kontioly.

Slovincům scházela jiskra a dva slepené góly jim v tom vůbec nepomohly. Finsko diktovalo vývoj zápasu podle svého. Barkov byl ve 22. minutě nejdříve u vyražené střely Donskoie a přidal třetí branku. Seveřané stálou převahu zúročili i v přesilovce, když se po příhře Ruutua zblízka do prázdné branky trefil nejproduktivnější finský hokejista Kemppainen.

Rinne potřeboval jen třináct zákroků, aby uhájil třetí nulu v řadě. Vážně ho ohrozil až ve 47. minutě Goličič, ale Rinne si s jeho pokusy z brankoviště poradil a protáhl střeleckou impotenci Slovinců na 113 minut.

Finsko - Slovinsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Komarov (Pesonen, Kemppainen), 7. Kontiola, 22. Barkov (Donskoi, J. Jokinen), 36. Kemppainen (Ruutu, Aaltonen). Rozhodčí: Kubuš (SR), Piechaczek (Něm.) - Carnathan (USA), Fluri (Švýc.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6452.

Finsko: Rinne - Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä - Ruutu, Kontiola, Aaltonen - Barkov, J. Jokinen, Donskoi - Hartikainen, Immonen, Pihlström - Pesonen, Kemppainen, Komarov. Trenér: Kari Jalonen.

Slovinsko: Krošelj - Kranjc, Pretnar, Gregorc, Robar, Kovačevič, Vidmar, Štebih, Tavželj - Urbas, A. Kopitar, Razingar - Jeglič, Tičar, Sabolič - Muršak, Mušič, Pance - Goličič, Rodman, Ograjenšek. Trenér: Matjaž Kopitar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články