Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finové v severském derby zdolali Švédy, přesto na turnaji skončili poslední

Göteborg (Švédsko) - Finové porazili Tre Konor 3:2 a na Švédských hokejových hrách poprvé bodovali. Přesto jim tříbodový zisk nepomohl a na turnaji končí poslední. Zároveň nedělní výhrou pomohli k druhé příčce českému týmu, který měl při shodném tříbodovém zisku s oběma skandinávskými soupeři nejlepší skóre v minitabulce vzájemných zápasů.

Utkání Finsko - Švédsko
zdroj: ZUMA autor: Ludvig Thunman

Finové se v úvodu ubránili při Palolaově vyloučení, ale při Järvinenově trestu už inkasovali. Z levého kruhu překonal brankáře Koskinena Ryno. Třetí oslabení za sebou pak tým kouče Marjamäki zase ubránil. Finové sice na konci první třetiny ve své početní výhodě neuspěli, ale ve 24. minutě už vyrovnal tečí Koivistovy střely Savinainen.

Stav otočil ještě ve druhém dějství v přečíslení po Nättinenově přihrávce Kärki. Ve třetí třetině nevyužili šance na vyrovnání Emil Johansson a Bergström a v 50. minutě při hře čtyř proti čtyřem zvýšil svou druhou trefou v utkání Savinainen. Hned za 89 vteřin se radovali Švédové díky Holmovi, ale porážku neodvrátili a museli se spokojit s třetím místem na domácím turnaji. 

Švédské hokejové hry v Göteborgu, součást Euro Hockey Tour:

Švédsko - Finsko 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) Branky a nahrávky: 9. Ryno (Tömmernes, Eriksson Ek), 51. Holm (Händemark, Gynge) - 25. Savinainen (Koivisto, Nättinen), 34. Kärki (Nättinen), 50. Savinainen (Manninen). Rozhodčí: Morozov, Ovčinnikov (oba Rus.) - Malmqvist, Pihlblad (oba Švéd.). Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0.

Sestavy:

Švédsko: Fasth - Fantenberg, Tömmernes, E. Johansson, Nygren, Rosén, Holm, Borgman - Brodin, J. Lundqvist, Lundh - Thuresson, Ryno, Eriksson Ek - Gynge, Zackrisson, Bergström - Everberg, Klingberg, Händemark - A. Johansson. Trenér: Rikard Grönborg.

Finsko: Koskinen - Koivisto, Lehtonen, Kousa, Järvinen, Näkyvä, Melart, Kivistö, Mikkola - Palola, Sallinen, Haapala - Peltola, Manninen, Savinainen - Nättinen, Suomela, Kärki - Ojamäki, Hintz, Erkinjuntti. Trenér: Lauri Marjamäki.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články