Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Finové prohráli se Švédy v prodloužení, přesto ovládli Karjalu

Helsinki - Hokejisté Finska podlehli v závěrečném utkání na Karjale Švédsku 2:3 v prodloužení, přesto jim zisk bodu stačil k triumfu na domácím turnaji. Druzí skončili Rusové a třetí Švédové. Finský tým utrpěl vůbec první ztrátu v této sezoně Euro Hockey Tour, v tabulce ale vede po dvou turnajích o sedm bodů před Ruskem.

Utkání Finsko - Švédsko
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

Finové prohrávali už 0:2, ale díky vyrovnání Niklase Hagmana z 57. minuty se mohli radovat už z jedenáctého vítězství tradičního domácího podniku. Švédům zařídil výhru v čase 61:48 Sebastian Erixon.

Domácí byli v úvodu aktivnější, ale vedení nezískali ani ve dvou přesilovkách při vyloučeních Danielssona a Ullströma. Ve 13. minutě fauloval kolenem Komarov Janmarka-Nyléna a čeští sudí Hodek s Hribikem jej vyloučili na pět minut a do konce utkání. V závěru dlouhé přesilovky dostal výběr Tří korunek do vedení Arlbrandt.

I v druhém dějství se měnilo skóre v přesilovkách. Při Osalově trestu ve 29. minutě vyhrál buly Ullström a Klasen prostřelil Hovinena. Zvýšit mohl ještě Lundqvist. Finové se snažili zkorigovat výsledek. Gólman Karlsson, který ve čtvrtek v Gävle udržel proti Česku čisté konto, odolával až do 35. minuty. Na ránu Karalahtiho při Andersénově trestu už nestačil.

Domácí v závěrečné třetině po šancích na obou stranách dokázali dovršit svou snahu o vyrovnání v 57. minutě, kdy se protáhl po levé straně Hagman a vyzrál i na Karlssona. Zápas rozhodl v nastavení po Hjamarssonově akci Erixon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články