Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Finové potvrdili dominanci, porazili Švédsko 5:0

Pardubice - Na Českých hokejových hrách triumfovali bez ztráty bodu reprezentanti Finska, kteří ve svém závěrečném vystoupení porazili Švédsko 5:0. Dvěma brankami a jednou asistencí k tomu přispěl Oskar Osala, čisté konto si připsal gólman Atte Engren z pražského Lva.

Švédsko - Finsko
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Finové od začátku dokazovali, že mají na turnaji formu. V úvodu ještě pomohla Švédům tyč, ale v 11. minutě se už z dorážky prosadil Komarov. Odpovědět se snažil Axelsson, ovšem minul. V závěru úvodní části neuspěl před Ullmarkem Pakarinen. Na přelomu první a druhé části finský tým odolal v oslabení a svou následnou přesilovku naopak využil, když Osala překvapil zpoza branky švédského gólmana.

Finové náskok ještě zvýšili. Nejdříve po Lehteräově přihrávce zakončil do odkryté branky Salminen a pak si připsal třetí trefu na turnaji Jormakka. Na konci druhé části se poprali Arlbrandt s Lajunenem a zápas pro ně skončil trestem do konce utkání. V polovině závěrečné části uhájil Engren čisté konto proti dorážejícímu Ullströmovi. Pakarinen trefil tyč, ale skóre se měnilo ještě 62 vteřin před koncem, kdy Osala využil přesilovou hru.

České hokejové hry v Pardubicích, první díl Euro Hockey Tour:

Švédsko - Finsko 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Komarov (Koskiranta, Savinainen), 22. Osala, 34. Salminen (Lehterä, Osala), 38. Jormakka (Ramstedt), 59. Osala (Lepistö, Lehterä). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 5:5, navíc Arlbrandt - V. Lajunen oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 3757.

Švédsko: Ullmark - Nilsson, S. Kronwall, Fälth, Andersén, Fransson, Viklund, Ahnelöv - Arlbrandt (41. Janmark-Nylén), Sjögren, S. Hjalmarsson - Axelsson, Ullström, Klasen - Arvidsson, Rosén, Aslund - Brodin, Persson, Kempe - od 21. navíc Rasmussen. Trenér: Pär Marts.

Finsko: Engren - Hietanen, Lepistö, Kousa, Mäntylä, V. Lajunen, Korpikari, Ohtamaa, Marttinen - Salminen, Lehterä, Osala - Savinainen, Koskiranta, Komarov - Jormakka, Ramstedt, Mankinen - Pakarinen, Sallinen, Koivisto. Trenér: Erkka Westerlund.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články