Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Finále play-off první ligy bude soubojem Kladna s Jihlavou

Kladno a Jihlava. Semifinálové série rozhodly, že o právo účasti v extralize se ve finále play-off první ligy utkají právě tyto celky. Kladenští i jihlavští hokejisté vyhráli své série jasně 4:0 na zápasy. Rytíři rozhodli vítězstvím nad Porubou 4:3 v prodloužení, Jihlava se raduje po výhře ve Vsetíně 4:1.

Kladenský Tomáš Pitule
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Poruba proti nejlepšímu týmu základní části i ve čtvrtém souboji vedla, ale ztratila ho. Při vyloučení Ondřeje Machaly si obránce Lukáš Kozák vyměnil puk se Šimonem Szathmárym a z pozice za pravým kruhem překonal Andreje Košarišťana.

V čase 7:27 vyrovnal po Jágrově asistenci Machala. V 16. minutě otočil vývoj Marek Račuk: obkroužil branku a bekhendovou střelou překonal Frederika Foltána.

Od druhé třetiny už v kladenské sestavě Jágr chyběl, zůstal ve výzbroji na střídačce. Zatímco v prostředním dějství gól nepadl, po devíti sekundách třetí domácí vyrovnali. Tomáš Voráček dlouhou přihrávkou vysunul Tomáše Jáchyma, ten našel volného Markuse Korkiakoskiho a finský útočník z levého kruhu prostřelil kladenského gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vsetín - Jihlava

Za 73 sekund ale Rytířům zajistil opět vedení tečí střely Stěpana Zacharčuka Tomáš Pitule. V 54. minutě Ostravané i potřetí srovnali krok díky trefě Radka Pořízka. V nastavení posunul Kladno do finále kapitán Plekanec, jenž doklepl puk do odkryté branky po střele Jakuba Suchánka do pravé tyče.

Jihlava sice ve čtvrtfinále s Litoměřicemi prohrávala 1:3 na zápasy, ale díky sedmi výhrám během 13 dnů už je účastník extraligy z ročníku 2017/18 ve finále. Náskok získala Dukla poprvé ve 14. minutě, kdy propálil Jakuba Málka od modré čáry Tomáš Harbakus.

V čase 22:51 se radovali Valaši z vyrovnání, když za Maximem Žukovem skončilo nahození obránce Michala Hryciowa přes stínící hráče. V polovině druhé části ale při vyloučení Adama Gajarského poslal Jihlavu opět do vedení střelou od modré čáry Daniel Kolář. V 52. minutě se dostali sami před Málka Čachotský s Lichancem, který výměnu puku zakončil do odkryté branky. Při power-play dovršil vteřinu před koncem výsledek Tomáš Havránek.

Semifinále play-off první hokejové ligy - 4. zápas:

Poruba - Kladno 3:4 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1)

Branky: 4. Kozák, 41. Korkiakoski, 54. Pořízek - 8. O. Machala, 16. Račuk, 42. Pitule, 66. Plekanec. Rozhodčí: Souček, Ondráček - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.

Vsetín - Jihlava 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky: 23. Hryciow – 14. T. Harkabus, 30. D. Kolář, 52. Lichanec, 60. T. Havránek. Rozhodčí: Petružálek, Bejček – Zídek, Kokrment. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články