Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Finále MS už bez nájezdů. Ve třech hráčích se bude prodlužovat až do rozhodnutí

Pamatujete si na dva poslední švédské triumfy na mistrovství světa? Od šampionátu na Slovensku v příštím roce se už finálové samostatné nájezdy konat určitě nebudou. Mezinárodní hokejová federace IIHF rozhodla o tom, že při nerozhodném výsledku v boji o titul se bude prodlužovat se třemi hráči v poli až do rozhodnutí.

Slavící mistři světa Švédové, Nylander naskakuje na Lundqvista
zdroj: Reuters autor: ANDRE RINGUETTE

Nájezdy zůstanou zachovány ve všech ostatních zápasech MS, v nichž o vítězi nerozhodne prodloužení. To se bude rovněž hrát ve formátu tři na tři a v základní části potrvá pět minut, ve čtvrtfinále, semifinále i v utkání o třetí místo pak bude desetiminutové.

Samostatné nájezdy určily vítěze dvou posledních šampionátů. Švédští hokejisté v nich loni porazili Kanadu a letos Švýcarsko. V dvacetiminutovém prodloužení finálového zápasu se hrálo čtyři na čtyři. Nový formát se poprvé vyzkouší v květnu v Bratislavě, pak IIHF rozhodne o jeho dalším osudu.

"Už dlouho se ozývaly hlasy proti tomu, aby finále rozhodovaly nájezdy. Z různých důvodů nemůžeme riskovat dlouhé prodlužování, ale věříme, že tento formát fanoušky zaujme," řekl na webu IIHF předseda soutěžní komise Franz Reindl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články