Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Filippi se vrátil do reprezentace a přihrával na góly v přesilovkách. Geometrie za jedna, vtipkoval

Nejproduktivnější hráč extraligy Tomáš Filippi oslavil svůj návrat do reprezentace téměř po čtyřech letech dvěma asistencemi v zápase proti Finsku na Turnaji Karjala. Jednatřicetiletý hokejista naposledy oblékl dres národního týmu na turnaji Channel One Cup v prosinci 2019. Přímý přenos nedělního utkání se Švýcary sledujte od 11:40 na ČT sport a ČT sport Plus. 

Čeští hokejisté Filippi, Košťálek a Tomášek
zdroj: Facebook Český hokej

"Byla to dlouhá doba. Vystřídalo se dost trenérů, ale jsem rád za každý den, kdy tady můžu být. I když je mi jednatřicet, jsem nadšený, že tady můžu být," řekl Filippi po výhře 7:3. Nejproduktivnější hráč extraligy se do reprezentace dostal až dodatečně, když nahradil zraněného Michala Kovařčíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko – Česko

Filippi se do statistik zápasu zapsal přihrávkami v přesilových hrách. Nejprve ve čtvrté minutě našel před brankou volného Daniela Voženílka, poté ve 37. minutě vybídl ke skórování křížnou přihrávkou Davida Tomáška.

"Geometrie za jedna? Jako ve škole," smál se Filippi. "Nebyly to ale secvičené akce. Dobře jsme všichni improvizovali a jsem nesmírně rád, že to takhle dopadlo," doplnil vážněji. Svůj výkon ale hodnotit nechtěl. "Při hře pět na pět jsem byl minus dva, takže si myslím, že jsem si žádný lauf z extraligy nepřinesl," řekl Filippi a připomněl, že byl na ledě při dvou inkasovaných brankách.

Z celkového pohledu ale mohl být s českým výkonem spokojený. "Myslím si, že Finové s něčím takovým moc nepočítali. Jsem ale rád, že jsme si pomohli přesilovkami a za stavu 3:3 se nepoložili. Ukázali jsme vnitřní sílu týmu a dokázali zase odskočit," uvedl Filippi a poukázal na fakt, že Seveřané dokázali z 0:3 vyrovnat na 3:3.

Český tým si výhrou nad Finskem zajistil celkový triumf na turnaji Karjala, ještě ho ale čeká jedno utkání. "Je to krásný pocit, ale v neděli nás čeká další těžký zápas. Švýcaři tady ještě nevyhráli a určitě nebudou chtít odjíždět s nulou," řekl Filippi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články