Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Filippi o sérii výher Liberce: Sáhli jsme si na dno, ale dokázali jsme se odrazit zpátky

Liberecký útočník Tomáš Filippi nasměroval v 25. minutě důležitou úvodní brankou svůj tým k těsnému vítězství 2:1 nad Kladnem. Bílí Tygři tak před vyprodanou arénou soupeři oplatili porážku z úvodního vzájemného zápasu v sezoně. Severočeši navíc naplno bodovali v šestém utkání za sebou a v tabulce se tak vyhoupli na čtvrtou pozici.

Tomáš Filippi v souboji s Jaromírem Jágrem
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Věděli jsme, že Kladno je hodně urputný soupeř. Vůbec jsme je nepodcenili, protože momentálně hrají velice dobře. V zápase se ukázalo, že přišlo přesně to, na co jsme se připravovali, a i díky tomu jsme zápas zvládli za tři body," řekl Filippi.

"Soupeř má hodně silových útočníků, takže jsme nechtěli moc hrát u nás v pásmu. To se nám po celý zápas poměrně dařilo. Soupeř měl sice nějaké šance v přesilovkách, při hře pět na pět jsme ale byli lepší my," uvedl rodák z Rychnova nad Kněžnou.

Liberec potvrdil výbornou formu a vyhrál za tři body už šestý zápas v řadě. "Jsme samozřejmě rádi, že se nám teď daří. Všechno funguje, máme sebevědomí, kotouče se k nám odrážejí. Snad nám to vydrží co nejdéle, protože sedm je lepší než šest," přeje si úspěch i v neděli v Olomouci Filippi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kladno

Bílí Tygři tak výborně zareagovali na šňůru pěti zápasů bez bodu, která předcházela momentální vítězné sérii.

"Je to výborná odpověď po té sérii pěti porážek. Sáhli jsme si na dno, ale dokázali jsme se opět odrazit zpátky nahoru. Důležité bylo, že jsme se z toho vyhrabali ještě před reprezentační pauzou a teď na to navazujeme. Samozřejmě nálada je vždycky lepší, když se vyhrává, a také na ledě si člověk více dovolí," vysvětlil účastník světového šampionátu v roce 2016.

Velký podíl na zlepšených výkonech Severočechů má také brankář Dominik Hrachovina, který pod Ještěd zamířil v reprezentační pauze. Novou brankářskou jedničku týmu chválí i Filippi.

"Dominik nám hodně pomáhá, chytá výborně a podrží nás v momentech, kdy to nejvíce potřebujeme. Myslím ale, že i my jako tým mu to vracíme a pomáháme zase jemu. Je to v pohodě kluk, který zapadnul do kabiny úplně bez problémů. Jsme rádi, že ho máme v týmu," dodal Filippi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články