Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Favorizovaní Američané nezaváhali, ale v utkání je deptal famózní brankář Kudela

Srdnatý výkon, ale senzace se nekonala. Po porážce 0:2 s Koreou čeští parahokejisté prohráli další zápas v nabité skupině domácího světového šampionátu v Ostravě proti Spojeným státům. Konečný výsledek je 0:4 po dvou brankách Jacka Wallace, trefě Brody Roybala a Christophera Douglase. Vynikající výkon předvedl brankář Martin Kudela, na něhož mířilo 51 střel a který několikrát podržel svůj tým.

Martin Kudela eliminuje americkou šanci
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Úřadující světoví šampioni dlouho nemohli českou obranu v čele s Kudelou udolat. Povedlo se to až ve 20. minutě zásluhou Wallace, hned v další minutě na něj navázal Roybal a šlo o klíčovou část utkání.

Krásnou akcí z pravé na levou hokejku se prosadil ve třetí části podruhé Wallace a skóre uzavřel Douglas. "Doufám, že to přineslo trochu klid do šatny. Tohle je s Amerikou hodně pozitivní výsledek," prohlásil hrdina utkání Kudela.

Náhrada za Michala Vápenku si svým výkonem řekl o to, že může i kandidátem na post jedničky. Kryl 47 střel, předvedl efektní zákroky a dvakrát mu pomohla tyčka.

"Bylo to náročné jako vždycky s Američany, ale na rovinu, já si to sakra užil. První třetina byla pro mě samotného překvapení. Do toho zápasu jsme šli s tím, že tady necháme, co to půjde, a myslím, že jsme tak učinili. Není to jen má zásluha, ale taky ostatních kluků," přidal Kudela pochvalu. Kdoví, možná naskočí i v úterý do posledního duelu skupiny A proti Kanadě.

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:

Skupina A:

USA - ČR 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky: 20. a 34. Wallace, 21. Roybal, 44. Douglas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články