Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Fasel nemá dost a zřejmě povede IIHF ještě rok

Symbolická rozlučka se letos nekonala a možná se nebude konat letos žádná. Dlouholetý prezident Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel si pravděpodobně prodlouží působení ve funkci o další rok. Kvůli událostem spojeným s pandemií koronaviru, která způsobila mimo jiné zrušení mistrovství světa ve Švýcarsku, to navrhla rada IIHF.

Prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA/ autor: Martti Kainulainen

Fasel chtěl po 26 letech skončit v čele IIHF na zářijovém pololetním kongresu v Petrohradu, kde měl být zvolen jeho nástupce. Sedmdesátiletý rodák z Fribourgu, civilním povoláním zubař, plánoval odchod delší dobu s tím, že na další období i kvůli věku už kandidovat nebude. Rozloučením pro něho měl být domácí šampionát, který měl tento týden ve Švýcarsku vrcholit.

Shromáždění v Petrohradu se však ve své obvyklé podobě neuskuteční, neboť je nepravděpodobné, že by do Ruska mohli přicestovat zástupci IIHF i všichni představitelé členských svazů. Rada proto navrhla prodloužení stávajícího mandátu o rok s tím, že nové volby by se konaly až v roce 2021 v termínu, který bude teprve upřesněn.

Prodloužení mandátu týká i členů rady IIHF, mezi něž patří Petr Bříza, disciplinární komise či různých dalších výborů a pracovních skupin.

Bývalý brankář Bříza má být jedním z uchazečů o předsednické křeslo po Faselovi. Jeho soupeři měli podle dřívějších zpráv být Dán Henrik Bach-Nielsen, Bělorus Sergej Gončarov, Němec Franz Reindl a Kanaďan Bob Nicholson.

Stejně jako v případě výročního kongresu, který se měl konat během MS a je nově naplánován na 24. června, by se i ten zářijový mohl uskutečnit ve virtuální podobě. Návrh na prodloužení mandátu by měl být ale podle webu IIHF schvalován již na červnovém kongresu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články