Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fanoušci Komety řádili na Slavii, vykopli i plexisklo

Praha - Nedělní zápas Slavie s Kometou Brno pokazily výtržnosti fanoušků hostů, kteří dokonce vykopli plexisklo za jednou z branek. Viník skončil spolu s dalšími na policii. Brněnských příznivců dorazilo do ochozů O2 areny přibližně tři a půl tisíce, ale kromě chorálů a záplavy klubových šál v modro-bílé barvě předvedli také neurvalé chování. Početná část fanoušků sledovala duel v podnapilém stavu, přičemž někteří už ani nedokázali jít po svých. Napětí mezi přívrženci Komety rostlo s ohledem na nepříznivě se vyvíjející skóre a narůstající počet vyloučených hráčů Brna. Postupně i během hry začaly na led létat odpadky či papírové konfety.

Na konci 32. minuty fanoušci Komety dokonce vykopli plexisklo za brankou, které se roztříštilo a zápas musel být kvůli úklidu a následné výměně na dlouho přerušen. Pro viníky si přišla skupinka pořadatelů, ale z brněnského "kotle" se jim je odvést nepodařilo, i proto, že připravení policisté zůstali v útrobách haly. Pořadatelé se posléze vrátili v hojnějším počtu a viníka se jim tentokrát odvést podařilo, ale museli přitom absolvovat několik menších šarvátek. Ani tentokrát policie na tribuně nezasáhla.

"My žádnou dohodu s policií nemáme. Jsme tady v nájmu, takže si tohle řeší ostraha O2 areny, to je v jejich kompetenci," řekl marketingový manažer Slavie Jan Kratochvíl. Podle policejní mluvčí Jany Rösslerové ale policisté v hale zasahovali a několik hlavních výtržníků předvedli. "Během bezpečnostních opatření jsme zaznamenali šest přestupků a jeden trestný čin - výtržnictví a poškozování cizí věci. Všichni provinilci skončili na policejní služebně," uvedla. Jedním ze zadržených je i fanoušek, který rozbil plexisklo.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia Praha - Kometa Brno

Po jeho opravě se začalo opět hrát a kromě dalších odpadků už létaly vzduchem "jen" nadávky a hrubé urážky. Těch se vedle kouče Slavie Vladimíra Růžičky dočkal i dvougólový střelec Tomáš Pospíšil, jenž v týmu Pražanů hostuje právě z Komety, v níž tuto sezonu načal. "To je tragédie. Tihle ať zůstanou doma a zavřou se někde do klece," prohlásil Pospíšil. "Nechci nikoho pomlouvat. Jsem rád, že přijeli v takovém počtu, ale aby vybíjeli plexiskla a byla kvůli nim pořád přerušená hra, to není moc dobré," dodal čtyřiadvacetiletý útočník.

"Ani jsem nevěděl, že plexisklo bylo vykopnuté, až když jsem přijel ke střídačce, tak jsem viděl, že to tam ledaři uklízí. Až v šatně jsem zjistil, že to vykopl nějaký fanoušek," řekl gólman vítězů Dominik Furch. Chování hostujících fanoušků hodnotil jinak s nadhledem. "Byla celkově super atmosféra, ale těmi prostoji to kazili. Chtěl bych jim však poděkovat, protože díky nim jsem o dvacet korun bohatší. Posbíral jsem si z ledu jednu desetikorunu a dvě pětikoruny," uvedl Furch. "Dám je kustodovi, ten si asi koupí pivo," dodal s úsměvem. Sám si občas užil své, neboť sektor s diváky podporujícími Kometu měl během duelu dvakrát za svými zády.

Ve třetí třetině před nimi i trochu provokativně projížděl. "Už to bylo rozhodnuté. Když na mě chtěli lít pivo, tak na mě lili pivo. Nechtěl jsem to moc vnímat, ale díval jsem se na ně a trochu je tím popíchnul, vyměnili jsme si pohledy," řekl Furch. Vystoupení některých fanoušků Brna nepotěšilo ani hostujícího útočníka Radka Dlouhého. "Nevěděl jsem moc, co se tam dělo, protože jsem se chtěl soustředit na hokej. Ale jestli hrajeme a po pár minutách hry musíme stát, protože se tam patnáct minut uklízí sklo, tak vypadneme z tempa a navíc jde o zranění. Bohužel, stalo se," uvedl Dlouhý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články