Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fanoušci hokejové Plzně po zápase ve Zlíně údajně zranili dívku

Zlín - Plzeňští fanoušci po středečním utkání čtvrtfinále hokejové extraligy ve Zlíně údajně zranili desetiletou dívku, její matku a člena ochranky. Dítě mělo vyražený zub. Její matku, která utrpěla tržnou ránu na nose, i muže s natrženým očním víčkem ošetřila posádka záchranné služby a odvezla je do nemocnice. Fanoušci Plzně se hájí, že konflikt vyprovokovala ochranka zlínského stadionu. Píše o tom dnešní vydání Zlínského deníku. 

Zlínští fanoušci v zápase také slavili za pomoci pyrotechniky
zdroj: ČTK autor: Němec Zdeněk

Dívka s matkou se zřejmě připletly do potyčky mezi plzeňskými fanoušky a pořadateli. "Jeden z pořadatelů byl napadený, tak jsem to šel řešit. Situace se ale vyhrotila. Něco se nelíbí několika jednotlivcům a ti pak strhnou dav. Najednou prostě vyletěla z davu pěst a dostal jsem ránu do oka," uvedl zraněný člen ochranky. Jeho úraz skončil třemi stehy.

Zraněný pořadatel se domnívá, že na začátku potyčky stála situace, kdy se ochranka snažila plzeňským fanouškům zabavit petardy. "Podle mě to odstartovala situace, kdy plzeňští fanoušci začali házet petardy. My jim to samozřejmě nedovolili a zabavili jim je. Možná to odstartovalo jejich následnou agresivitu," poznamenal. Potyčkou se zabývá zlínská policie.

Fanoušci plzeňských Indiánů se však hájí tím, že kdyby se k nim členové ochranky chovali slušně, žádné konflikty by nenastaly. "Často se chovají arogantně až agresivně, což se zase odráží na chování druhé strany. Já tedy osobně nic neviděl. Nicméně, pokud se skutečně něco stalo té dívce a její matce, tak je mi to líto. Samozřejmě je to špatně. Určitě to ale nikdo neudělal schválně," řekl lídr plzeňského kotle Zdeněk Pavel.

Zklamané z údajně agresivního chování některých fandů bylo i vedení plzeňského týmu. "Tato událost nás samozřejmě mrzí. Pokud dojde ke zranění dítěte, je to politováníhodná situace," uvedla mluvčí klubu Jana Václavová. Podobně se vyjádřil také jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Na základě středeční události vedení zlínského klubu při čtvrtečním zápase zpřísnilo bezpečnostní opatření. "Pokud se budou podobné problémy opakovat, tak budeme zcela vážně uvažovat, zda vůbec budeme jejich fanouškům poskytovat lístky," uvedl Kamas.

Plzeň oba zápasy ve Zlíně prohrála a série za stavu 2:2 pokračuje v sobotu na západě Čech. Ve Zlíně se bude znovu hrát v pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články