Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Faksa s Hanzalem pálili přesně, asistenci má Hertl a Gudas

Přesnými trefami se v NHL zaskvěli útočníci Radek Faksa a Martin Hanzal. Góly českých hráčů navíc pomohly Dallasu k výhře 4:2 na ledě Detroitu. Obránce Radko Gudas asistoval u jediné trefy Philadelphie, která prohrou 1:5 na ledě New Yorku Rangers ukončila sérii čtyř vítězství. V dresu San Jose se stejný počin povedl Tomáši Hertlovi.  

Radek Faksa (uprostřed s číslem 12) se raduje se spoluhráči z Dallasu z gólu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Duane Burleson

Detroit se ujal vedení už po 44 vteřinách hry zásluhou beka Trevora Daleyho. Dallas odpověděl ve třetí minutě, kdy Faksa tečí usměrnil střelu obránce Esy Lindella za záda brankáře Jimmyho Howarda. Opavský rodák skóroval po 19 zápasech. V deváté minutě dokonal obrat v přesilové hře Jason Spezza.

Red Wings se ve druhém dějství podařilo vyrovnat, ale v 35. minutě vstřelil Spezza v početní výhodě vítězný gól. Těsně předtím mohl Detroit v oslabení skórovat, ale Frans Nielsen při úniku dvou hráčů na gólmana Bena Bishopa orazítkoval pouze tyč. "Byl to pravděpodobně rozhodující moment utkání," mrzelo kapitána Detroitu Henrika Zetterberga.

V polovině třetí třetiny pojistil čtvrtou výhru Stars z posledních pěti duelů Hanzal, který i přes hradbu detroitských těl dorazil do branky střelu Remieho Elieho. Detroit prohrál potřetí ze čtyř zápasů.

"Nezačali jsme ideálně, ale zabojovali jsme a máme čtyři body ze dvou venkovních zápasů ve dvou dnech, a to je velmi důležité," připomněl Hanzal pondělní výhru 3:2 v prodloužení proti Bostonu. Písecký rodák si je vědom nedostatků ve své hře. "Vím, že můžu být mnohem lepší. Mám co zlepšovat a musím tvrdě pracovat," prohlásil sebekriticky třicetiletý útočník.

"Zvítězili jsme, protože se prosadili méně produktivní hráči," těšilo trenéra Dallasu Kena Hitchcocka. "Jestli se chceme dostat do play-off, nemůžeme spoléhat každý zápas na dva, tři stejné hráče," dodal šestašedesátiletý Kanaďan, který jako čtvrtý trenér v historii NHL odkoučoval 1500. utkání v základní části.

V utkání proti Rangers otevřeli Flyers skóre ve třetí minutě, kdy útočník Jordan Weal tečí před brankou změnil směr Gudasovy střely od mantinelu. Poté se už z gólů radovali pouze domácí. Všechny branky obdržel Brian Elliott.

"V první polovině zápasu byli rychlejší a hladovější. Hráli dobře a zpočátku jednoduše. Napadali každou naši rozehrávku a neudělali moc chyb," ocenil výkon Rangers Voráček.

Henrik Lundqvist se stal prvním brankářem v dějinách NHL, který v každé z úvodních 13 sezon vychytal v základní části minimálně 20 vítězství.

"Nebudu lhát - je úžasné, když se vám něco povede jako prvnímu hráči v tak dlouhé historii ligy. Tvrdě makám, ale musím říct, že jsem měl štěstí na spoustu úžasných spoluhráčů. Prvních pět, šest let jsem nastupoval po boku legend. Učíte se od skvělých hokejistů. Cením si toho a jsem na to pyšný," uvedl pětatřicetiletý Švéd.

Útočník Tomáš Hertl pomohl San Jose asistencí porazit Arizonu 3:2 po samostatných nájezdech. Odchovanec Slavie si připsal první bod po třech zápasech u úvodní trefy Joea Thorntona v přesilové hře. Protože Sharks prohospodařili dvoubrankový náskok, muselo se o vítězi rozhodnout až v penaltovém rozstřelu. V něm se jako jediný prosadil kapitán San Jose Joe Pavelski. Kalifornský celek uspěl potřetí ve čtyřech dnech.

Výsledky NHL:

Toronto - St. Louis 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky: 51. C. Brown - 60. Steen, 62. Dunn. Střely na branku: 31:42. Diváci: 18 951. Hvězdy utkání: 1. Dunn, 2. Steen (oba St. Louis), 3. C. Brown (Toronto).

NY Islanders - New Jersey 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

Branky: 2. A. Lee - 33. a 35. Severson, 16. Palmieri, 39. T. Hall. Střely na branku: 26:42. Diváci: 12 695. Hvězdy utkání: 1. Severson, 2. T. Hall (oba New Jersey), 3. A. Lee (Islanders).

Arizona - San Jose 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky: 37. Martinook, 47. Richardson - 6. J. Thornton (Hertl), 21. Boedker, rozhodující sam. nájezd Pavelski. Střely na branku: 32:22. Diváci: 11 961. Hvězdy utkání: 1. Pavelski (San Jose), 2. Richardson (Arizona), 3. J. Thornton (San Jose).

Detroit - Dallas 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Branky: 1. Daley, 32. Athanasiou - 9. a 35. Spezza, 3. Faksa, 50. Hanzal. Střely na branku: 15:26. Diváci: 19 515. Hvězdy utkání: 1. Spezza (Dallas), 2. Athanasiou (Detroit), 3. J. Klingberg (Dallas).

Nashville - Vegas 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka: 49. Fiala. Střely na branku: 27:43. Diváci: 17 150. Hvězdy utkání: 1. Saros, 2. Fiala, 3. P.K. Subban (všichni Nashville).

NY Rangers - Philadelphia 5:1 (3:1, 2:0, 0:0)

Branky: 7. a 38. Rick Nash, 17. J.T. Miller, 20. P. Carey, 31. Grabner - 3. Weal (Gudas). Střely na branku: 29:26. Brankář Michal Neuvirth (Philadelphia) odchytal 20 minut, z osmi střel neinkasoval a úspěšnost zákroků měl 100 procent. Diváci: 18 006. Hvězdy utkání: 1. Rick Nash, 2. H. Lundqvist, 3. J.T. Miller (všichni Rangers).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články