Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Extraligu čeká boj na chvostu tabulky

Praha – Ve 36. kole hokejové extraligy lze očekávat zajímavou zápletku především chvostu tabulky. Poslední Mladou Boleslav a jedenácté Brno dělí pouze čtyři body. Právě Kometa má z kvarteta na dně teoreticky nejtěžší úlohu - hostí třetí České Budějovice. Hokejisté Plzně, kteří se snaží dotáhnout na vedoucí Spartu, přivítají Litvínov. 

Utkání České Budějovice - Brno
zdroj: ČTK autor: David Veis

Plzeň díky kontumaci utkání v Třinci a výhře nad Spartou prodloužila sérii zápasů, v nichž dokázala bodovat, už na dvanáct. "Každý bod se může v závěru hodit, ale nám to (kontumace zápasu s Třincem – pozn. redaktora) pomohlo především v tom, že jsme se o to lépe připravili na Spartu a zahráli o mnoho lépe. Navíc se prosadily i třetí a čtvrtá lajna. Je dobře, když se to rozloží na celý tým. Litvínov je ofenzivně laděný tým se šikovnými útočníky, hodně gólů dává, ale i dostává. A dokáže porazit kohokoliv, ale také s kýmkoliv prohrát," dodal na adresu nejbližšího soupeře asistent trenéra Razým.

Vítkovice si po účasti na Spenglerově poháru užily týden volna, o kterém si však nyní až do února mohou nechat jen zdát. Během ledna čeká svěřence Mojmíra Trličíka dvanáct utkání. Navíc se ostravský tým se stále potýká s velkou marodkou. Mimo hru jsou Ujčík, Trnka, Sloboda a Rehák.

Soupeř Vítkovic Mladá Boleslav se sice opět propadla o skóre na poslední příčku, ale může těžit z toho, že týmům nad ní se nijak zvlášť nedaří. "Koukáme se hlavně na sebe. Těší, že třeba vyhrávají favorité a kluby nad námi nesbírají body, ale ty body musíme sbírat hlavně my. A pak můžeme být poslední, jedenáctí, nebo třeba osmí," řekl kouč Petr Novák.

Vítkovice - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Nový kouč Karlových Varů Vladimír Kýhos převzal tým s touhou nalít hráčům do žil novou dávku sebevědomí. První krok k tomuto cíli se podařil výhrou na ledě Slavie, nyní stojí Západočechům v cestě Zlín. "Potřebovali bychom udělat nějakou delší vítěznou sérii," komentoval Kýhos nelichotivé postavení mistra z roku 2009 u dna tabulky.

 Brno, jenž touží po postupu do předkola play off, ztrácí na desáté Vítkovice čtyři body. "Počínaje pátečním zápase s Budějovicemi na nás čeká rozhodující období," uvedl kouč Zdeněk Venera. Kometa se musí připravit na náročnou sérii, když čtyřikrát za sebou nastoupí ke třem zápasům v jednom týdnu. "Pokud se nám podaří tuto sérii dobře nastartovat, tak se dá nasbírat spousta bodů," řekl Venera.

Českobudějovičtí po sérii šesti výher třikrát prohráli, ale rok uzavřeli vítězstvím v Liberci. "Prohráli jsme několik vyrovnaných duelů v řadě a na tým to nemohlo mít pozitivní vliv," řekl klubovému webu trenér František Výborný, který začíná mít čím dál větší potíže se zdravotním stavem svých svěřenců. "Vzhledem k blížícímu se play off bychom potřebovali rozšířit kádr. Stačí jedno dvě zranění a musíme řešit velké problémy se sestavou," připustil Výborný. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články