Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Extraligový stadion v Litvínově se dočká rekonstrukce

Litvínov – Zimní stadion Ivana Hlinky v Litvínově se konečně dočká rekonstrukce, která začne hned po skončení letošní hokejové sezony. Stadion od roku 1955 neprošel kromě zastřešení žádnou zásadnější stavební úpravou.

Zimní stadion v Litvínově
zdroj: ČT sport

Vedení klubu dostalo před časem od Asociace hokejových klubů jednoznačný požadavek - stadion musí zvýšit kromě počtu míst k sezení hlavně úroveň bezpečnosti diváků. V hledišti na východní tribuně například chybí požární únikové východy. Ty tu původně byly, v sedmdesátých letech je ale kvůli zvýšení kapacity nechalo tehdejší vedení klubu zazdít.

Původní investiční odhad 33 milionů korun se podařilo úpravou projektu a díky veřejné soutěži významně snížit. "Dostali jsme se na úroveň 22 milionů s DPH, to znamená asi 17 milionů bez daně," tvrdí místostarosta Litvínova Karel Linhart.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Petra Baraňáka o rekonstrukci stadionu Ivana Hlinky

Druhým stejně závažným důvodem rekonstrukce stadionu je bezpečnost diváků na východní tribuně. Úplně tady chybí zábradlí a při pádu hrozí zranění. "Každá řada dostane vyhovující bezpečnostní zábradlí podle projektu," vysvětluje Dušan Belák, jednatel firmy provádějící rekonstrukci.

Hokejový svaz si uvědomuje finanční situaci nejmenšího extraligového města v republice, vede s ním proto jednání, která původní nekompromisní požadavky poněkud uvolňují. "Litvínov prokazuje velkou sportovní úroveň, tak si myslíme, že tam k tomu můžeme přistupovat naprosto individuálně," je přesvědčen ředitel ČSLH Josef Řezníček.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články