Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Extraligový Hradec poprvé trénoval na ledě. Prozatím bez posily Bednáře

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové absolvovali první trénink na ledě bez letní posily Jaroslava Bednáře. Zkušený útočník má potíže se zády a z preventivních důvodů se na ledě neobjevil. Zbylé nové akvizice měl ovšem kouč Draisaitl k dispozici. Novinkou je pro hráče spolupráce s kondičním trenérem Mariánem Vodou, který v minulém ročníku působil v mistrovském Litvínově. 

"V době dovolené jsem ještě trošku trénoval s Mariánem (Vodou) a jeden trénink nevyšel. Mám teď trochu starosti se zády a uvidíme, co mi řekne doktor. Ale doufejme, že to bude otázka jen pár dnů. Dnes to ale na led bohužel ještě nebylo," uvedl Bednář. "Věříme, že bude brzy v pořádku. Teď je prostor a možnost být opatrnější," řekl novinářům kouč Peter Draisaitl na Bednářovu adresu.

Právě osmatřicetiletý útočník je jednou z nejvýraznějších posil, které se Východočechům podařilo získat. Mountfield sice přišel o člena úderné první formace Tomáše Mertla a další, ale kromě Bednáře přišli například útočník Bedřich Köhler či ofenzivní bek Karel Pilař.

Nová posila Adam Courchaine
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Ofenzivu mají oživit i zkušený zámořský útočník Adam Courchaine (Krefeld) a Kanaďan s italským pasem Brian Ihnacak (Valerenga Oslo). "Briana jsem měli prověřeného přes různá videa. Komunikujeme s ním už dva roky. Již jsme ho tu málem měli, pak jsme sáhli po Romanu Kukumbergovi," přiblížil Draisaitl okolnosti příchodu syna bývalého skvělého útočníka Petera Ihnačáka, jenž se v 80. letech prosadil do NHL poté, co na MS 1982 oblékl československý dres a následně emigroval do zámoří, kde zanechal výraznou stopu v dresu Toronta. Jeho syn oblékal poslední dvě sezony i barvy italského národního mančaftu.

Novými tvářemi realizačního týmu jsou Marián Voda a Tomáš Martinec

"Marián Voda udělal fantastickou práci v Litvínově, proto jsme se o něho zajímali. Za více než 11 týdnů tady odvedl výbornou práci. Slibujeme si od toho zlepšení po všech stránkách. Pořád se chceme zlepšovat a k tomu patřilo i to, abychom tu měli odborníka na práci mimo led. Možná v republice není lepšího, než je on," řekl Draisaitl k angažování nového kondičního kouče.

Peter Draisaitl: "Na papíře vypadáme dobře, ale to ještě vůbec nic neznamená. I proto nechci mluvit o tom, zda teď máme k dispozici nejsilnější kádr za dobu, co jsem u týmu. Všichni víme, že co máš k dispozici na papíře v létě, to ještě nemusí být úplně ono v sezoně. Až po ní se ukáže, zda jsme udělali něco dobře, nebo ne". 

Přiznal, že Vodovi se do práce s hráči příliš nemíchal. "Marián to měl v režii. Ne snad, že by tam bylo něco úplně nového, co bych neznal, ale on je schopen to lépe vysvětlit. Pro kluky to byla v tomto ohledu změna, něco nového. A já myslím, že pozitivní změna," podotkl Draisaitl. 

Ke změně došlo i na střídačce. Skončil dosavadní asistent Jiří Kučera, kterého nahradil Tomáš Martinec. "Těch důvodů je víc. Jirka je z Plzně a přece jen pořád dojížděl. Není to pět kilometrů. Myslím, že už toho měl trochu plné zuby. Věříme, že tohle rozhodnutí bylo dobré a nebude problém," doplnil Draisaitl.

Kádr má v současnosti patrně již finální podobu, trenéra těší litoměřická farma

Draisaitl věří, že se klubu podařilo vyřešit bolavé místo. "V posledních letech jsme diskutovali o tom, že potřebujeme posílit v přesilovkách a produktivitě, a konečně jsme našli dva tři hráče, kteří už něco dokázali a vizitku té produktivity mají. Snad nás tedy v tomto ohledu čeká nějaká pozitivní změna. Budeme si však zároveň pořád dávat pozor na to, že tady zůstáváme jako Mountfield a budeme tak chtít hrát týmový hokej, který bude založený na dobré defenzivě," zdůraznil Draisaitl.

Devětačtyřicetiletého kouče těší i dohoda o spolupráci s Litoměřicemi. "Od toho si slibujeme zase další krok ke zlepšení fungování celého klubu. Zaparkovali jsme tam teď mladé hráče, než aby tady hráli ve čtvrté lajně čtyři minuty. Tam budou mít výraznější roli," řekl Draisaitl.

Program přípravných zápasů: 

Úterý 11. srpna: Litoměřice - Hradec Králové,
 
čtvrtek 13. srpna: Hradec Králové - Olomouc, 

pátek 21. srpna:
Hradec Králové - Banská Bystrica (Mountfield Cup v Martině), 

sobota 22. srpna:
Hradec Králové - Mladá Boleslav (Mountfield Cup v Martině), 

neděle 23. srpna:
Martin - Hradec Králové (Mountfield Cup v Martině), 

pátek 28. srpna:
Straubing - Hradec Králové, 

neděle 30. srpna:
Hradec Králové - Straubing, 

čtvrtek 3. září:
Znojmo - Hradec Králové. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články