Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Extraligovou Kometu Brno posílí útočník Selingr

Brno - Hokejisty Komety Brno posílí třicetiletý útočník Pavel Selingr, který byl v této sezoně nejproduktivnějším hráčem Znojma. Vedle něj míří do týmu extraligového nováčka také zbytek první znojemské útočné řady Jiří Dopita a Roman Erat a také Radek Procházka. Už dříve získala Kometa reprezentačního obránce Angela Krsteva a Pavla Mojžíše. "Mým cílem bylo získat ze Znojma elitní první útok a samozřejmě i některé další hráče. Dopita, Erat a Procházka by měli podepsat smlouvy tento čtvrtek," řekl spolumajitel Komety Brno Libor Zábranský.

Kromě toho už Kometa získala dalších pět hráčů, kteří měli ve Znojmě smlouvy. Za Brno budou hrát brankář Jiří Trvaj, obránci Martin Rýgl, Lubomír Štach a útočníci Václav Meidl s Jaroslavem Svobodou.

Selingr je především bránícím útočníkem. V extralize odehrál 607 utkání, vstřelil v nich 89 gólů a přidal 98 asistencí. V nejvyšší soutěži hrál ve Zlíně, Opavě, Třinci, Vsetíně, Vítkovicích, Karlových Varech a v posledních čtyřech sezonách působil ve Znojmě. V té poslední dal v 64 zápasech 16 gólů a na 22 přihrál. 


Největším Selingrovým úspěchem v dosavadní kariéře je druhé místo v extralize, ke kterému pomohl před sedmi lety Vítkovicím. Před deseti lety si připsal i jeden reprezentační start v Žilině proti Slovensku. Na mistrovství světa v Norsku, kde získali čeští hokejisté zlaté medaile, se ale tehdy nedostal.

Fanoušci Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články