Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Extraligoví finalisté se připojili k přípravě národního týmu

Praha - Pětice hráčů z kádrů finalistů extraligy se dopoledne zapojila do tréninku českých hokejistů v přípravě na LG Hockey Games ve Stockholmu. Trenéru Vladimíru Růžičkovi se v Praze-Letňanech hlásili obránce Jakub Nakládal s útočníkem Petrem Koukalem z mistrovských Pardubic a gólman Jakub Štěpánek, zadák Michal Barinka a forvard Marek Kvapil z Vítkovic. Tréninkovou jednotku tak absolvovalo 27 hráčů.

Do Stockholmu nevyrazí gólman Jakub Sedláček ze Zlína. Gólmana Tomáše Vokouna z Floridy, který přiletí ze zámoří přímo do Švédska, doplní dva další jistí gólmani pro mistrovství světa v Německu Ondřej Pavelec z Atlanty a Štěpánek. Na LG Hockey Games se nepředstaví ani obránce Filip Novák z ruské Balašichy, která dnes hraje rozhodující sedmý zápas finále Kontinentální ligy s Kazaní. "Má zánět průdušek, takže bych chtěl, aby přijel až v úterý," naznačil Růžička, že s Novákem počítá na další sraz v Praze ve finálním týdnu přípravy před šampionátem. Stejně jako s hvězdným forvardem Jaromírem Jágrem z Omsku a obráncem Michalem Rozsívalem z New Yorku Rangers.

Nadále reprezentační kouč řeší posily z NHL. Zatím má vedle Vokouna, Pavelce a Rozsívala jistou jen účast Jakuba Voráčka z Columbusu, který už je s týmem. Po pondělním vyřazení Nashvillu z prvního kola Stanleyova poháru s Chicagem má trenér zájem o útočníka Martina Erata. "Psal jsem mu zprávu, dneska bych s ním chtěl mluvit," prohlásil Růžička. Jasno zatím není u beka Martina Škouly, jehož New Jersey vypadlo v sobotu. "Stále se mu nedá dovolat. Zjistil jsem ale, že nemá kontrakt na novou sezonu. Loni také neměl smlouvu a řekl, že nepojede. Uvidíme, jak to dopadne, dneska bych mohl vědět víc," doplnil Růžička.

Růžička vyhlíží v NHL ještě další kandidáty

Dnes v noci skončí série Detroitu s Phoenixem a ve středu Washingtonu s Montrealem. Růžička má zájem o hráče Coyotes, z druhé série mu určitě vypadne jeden z účastníků únorových olympijských her ve Vancouveru. "Chtěl bych, aby přijel Tomáš Plekanec nebo Tomáš Fleischmann," doplnil Růžička s tím, že se chystá čekat i na centra Davida Krejčího, jehož Boston bude hrát druhé kolo play-off.

Na dnešním tréninku spolu hráči trénovali v tomto složení - v obraně Čáslava s Rachůnkem, Němec s Blaťákem, Krstev s Gřegořkem, Barinka s Nakládalem a Mojžíš s Hrabalem. V útoku pak byly pohromadě trojice: Voráček, Červenka, Klepiš - Kvapil, Marek, Rolinek - Kašpar, Vampola, Novotný - M. Růžička, Koukal, Hubáček a navíc Kovář s Gulašem.

Hokejový brankář Jakub Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články