Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Extraligová Kometa Brno začala letní přípravu

Brno - Po pěti týdnech odpočinku odstartoval letní přípravu nováček hokejové extraligy Kometa Brno. Trenérům Vladimíru Kýhosovi a Václavu Baďoučkovi se na prvním tréninku v areálu VUT Brno Pod Palackého vrchem ohlásilo 24 hráčů. Chyběli pouze Jiří Dopita, který začne přípravu o týden později, a až 18. května se zapojí obránce Angel Krstev, jenž kvůli zranění na poslední chvíli vypadl z nominace reprezentačního týmu na mistrovství světa.

Tři hráči podstoupili jen lehkou zátěž. Obránce Pavel Mojžíš se ještě doléčuje po zdravotním zákroku na poraněném koleně, Václav Meidl je po operaci mandlí a Peter Pucher měl zánět v lokti. "Měli jsme na programu pouze lehké vyklusání a fotbálek. Celý první týden bude lehčí, neboť hráči po skupinách podstoupí lékařské testy," řekl asistent trenéra Baďouček. 

Od příštího týdne už hokejisty bude čekat tvrdá dřina. Pondělí, úterý a čtvrtek vyplní dvě fáze přípravy a ve zbývajících dvou dnech přijde ke slovu vždy jeden trénink. Vedle běhání a posilování čeká hokejisty také spinning, tenis a plavání. Suchá příprava je na programu až do konce června, po ní následuje dovolená a potom už tréninky na ledě. 

V minulé sezoně proložil suchou přípravu mužstva týdenní pobyt na Kanárských ostrovech a následně v Zubří na Českomoravské vrchovině. "Zatím v tomto směru nemáme na programu nic konkrétního. V jednání je případné soustředění v tuzemsku," uvedl trenér Vladimír Kýhos.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články