Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Extraligová část národního týmu dorazila do Helsinek a čeká se na výsledky testů

Postupně z různých částí Evropy příjíždí národní tým do helsinského hotelu Radisson Blue Seaside před turnajem Karjala. Nový kouč Filip Pešán se svým realizačním týmem odletěl do Finska dnes dopoledne speciálem s dvanáctkou hráčů z tuzemska. Úvodní duel českého týmu na turnaji se Švédskem přinese ve čtvrtek od 13:20 živě program ČT sport a web ctsport.cz.

Bratři Radim, Tomáš a Hynek Zohornové se radují z reprezentační branky
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Obránce Vojtěch Mozík z Färjestadu s útočníkem Janem Ordošem z Oskarshamnu se připojili k týmu poté, co přiletěli charterem se švédskou reprezentací. Jedenáctka zástupců finské ligy přicestovala po vlastní ose a stejně jako čtveřice hokejistů z Kontinentální ligy se připojila k mužstvu večer.

"Po samostatném odbavení tým odjel na hotel, kde byly všem přímo na recepci odebrány vzorky. Na výsledky testů čekají hráči a členové realizačního týmu na hotelových pokojích. Výsledky testů budeme znát až večer nebo v noci," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Z Prahy odletěli obránce Filip Hronek z Hradce Králové s útočníkem Radanem Lencem z Liberce, devítka zástupců české dvacítky působících aktuálně v českých klubech a další junior Jaroslav Pytlík ze Sault Ste. Marie z OHL, která má odstartovat až v únoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým je v Helsinkách a absolvoval přetestování

Z Moskvy se vydali do Helsinek obránce Jakub Jeřábek z Podolsku, útočníci Hynek a Tomáš Zohornové z Chabarovsku a Andrej Nestrašil z Magnitogorsku. Jako třicátý hráč v případě nutnosti doplní reprezentaci obránce David Sklenička z Jokeritu Helsinky, který hraje KHL ještě v úterý na ledě Soči.

Český tým má v úterý i ve středu na programu v Hartwall Areně dva tréninky shodně od 8:10 a 16:10. Ve čtvrtek ve 13:30 vstoupí do prvního turnaje série Euro Hockey Tour v sezoně duelem se Švédskem. O dva dny později od 16:30 nastoupí proti domácímu Finsku a v neděli od 12:30 proti Rusku.

Co ovlivnilo českou nominaci na Turnaj Karjaly? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Nominace na turnaj Karjala v Helsinkách (5.-8. listopadu):

Brankáři: Patrik Bartošák (Pelicans Lahti/Fin.; 15 zápasů), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere/Fin.; 0), Lukáš Pařík (Liberec; 0),

obránci: Filip Hronek (Hradec Králové; 20/5), David Jiříček (Plzeň; 0), Šimon Kubíček (Litoměřice; 0), Stanislav Svozil (Kometa Brno; 0), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli/Fin.; 9/1), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 55/5), Lukáš Klok (Lukko Rauma/Fin.; 20/1), Michal Moravčík (Tappara Tampere/Fin.; 37/1), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 43/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 37/1),

útočníci: Filip Koffer (0/0), Pavel Novák (oba Litoměřice; 0/0), Jiří Smejkal (1/0), Michael Špaček (oba Tappara Tampere/Fin.; 0), Hynek Zohorna (35/5), Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk/KHL; 96/16), Radan Lenc (Liberec; 23/3), Jan Myšák (Litvínov; 0), Michal Teplý (Mladá Boleslav; 0), Rudolf Červený (Pelicans Lahti/Fin.; 16/2), Radek Koblížek (Kärpät Oulu/Fin.; 2/0), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk/KHL; 30/5), Jan Ordoš (Oskarshamn/Švéd.; 4/0), Jaroslav Pytlík (Sault Ste. Marie/OHL; 0), Adam Raška (Třinec; 0), Ondřej Roman (Ilves Tampere; 19/4), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 2/0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články