Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zůstat první v tabulce je náš cíl, uvedl po další výhře Hájek. Nechce ale zažít loňský Boston

Gólem a asistencí přispěl Libor Hájek k vítězství Pardubic nad Karlovými Vary, které Dynamo opět posunulo k triumfu v základní části extraligy. Dynamo má pět kol před koncem náskok sedmi bodů před druhou Spartou a už nemůže skončit hůře než druhé, s předstihem si tak zajistilo start v příštím ročníku Ligy mistrů. Reprezentační bek byl rád, že jeho tým souboj s Energií zvládl, i když ve druhé třetině ztratil dvoubrankový náskok.

Pardubičtí spoluhráči Adam Musil (vlevo) a Libor Hájek
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Vary hrály dobře, gólman (Dominik Frodl) chytal výborně a kluci možná chtěli více než my. Bylo to těžké utkání, ale probrali jsme se, něco jsme si řekli a zvládli jsme to," řekl Hájek po výhře 5:2. "Měli jsme trošku výpadek, ale ve třetí třetině jsme se z toho ponaučili. Věděli jsme, že to musíme zlomit. Jsme dost kvalitní tým na to, abychom takové zápasy urvali," doplnil šestadvacetiletý bek.

Východočeši se třikrát prosadili prakticky z identické situace, kdy uspěli po střele obránce od modré čáry a podobně skóroval i útočník Robert Kousal, jenž střílel ze strany. A vždy před karlovarským brankářem Frodlem někdo clonil.

"Před zápasem jsme si říkali, že takhle chceme hrát. Hlavně takhle góly většinou padají. Do prázdné brány zakončujete málokdy. Nahodit puk na bránu, kde byli kluci, a jejich gólman neviděl. Super práce od všech," řekl Hájek, jenž přesně takto skóroval i sám. "Byla to práce celé pětky, kdy jsme je motali v pásmu a já jsem to pak nahodil a gólman nic neviděl," uvedl.

Pardubice si zajistily postup do příštího ročníku Ligy mistrů, což Hájek vůbec netušil. "Tohle vůbec nesleduji. Zní to hezky, ale my jdeme zápas od zápasu a teď se soustředíme na play-off," řekl Hájek.

Dynamo do konce základní části odehraje ještě pět utkání a má šanci překonat historický rekord v počtu získaných bodů. Aktuálně jich mají Pardubice 107, maximem je 118 Liberce ze sezony 2015/2016.

"Bylo by moc hezké udělat rekord a zůstat první v tabulce, to je náš cíl. Myslím si ale, že je důležité soustředit se na naše výkony. Loni taky Boston (v NHL) udělal rekordy a vypadl v prvním kole. To bych nechtěl, aby se nám stalo. Je potřeba jít postupně, hrát týmově a dělat věci, které po nás trenér chce," podotkl Hájek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články