Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ztrátu na Olomouc Motor stáhnout nedokázal. Hanákům pomohl bleskový start

České Budějovice prohrály ve 35. kole extraligy na ledě Olomouce 2:3 a jejich ztráta na soupeře se natáhla na 14 bodů. Hanáci těžili z povedeného vstupu do utkání, když v páté minutě vedli o dvě branky. Jihočeši sice duel zdramatizovali, ale na 3:1 zvýšil v polovině zápasu Jan Káňa v přesilovce a hosté snížili až v závěru.

Utkání Olomouc – České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomoučtí se dostali do vedení už ve čtvrté minutě: Káňa využil chybné hostující rozehrávky a přihrál na střed Nahodilovi, který měl dostatek prostoru i času na přesnou střelu. Druhou branku přidali domácí hned o 20 vteřin později. Čiliakovi propadla za záda nenápadná střela Ostřížka, pro volný puk si dojel Kolouch a dorazil ho do sítě.

Hosté se snažili o rychlou odpověď, ale ze závaru před Konrádem nic nevytěžili. Znovu poté zahrozili až v přesilové hře pěti proti třem na konci třetiny. Pokusy Formana a Přikryla skončily mimo tři tyče a pokus Voženílka pokryl Konrád.

"Od začátku jsme byli lepším týmem a měli jsme více vyložených šancí. Bohužel jsme je neproměnili a potom to bylo drama až do konce. Naštěstí ale se šťastným koncem pro nás. Špatná koncovka nás trápí od začátku sezony a málem jsme na to zase doplatili," řekl domácí útočník Petr Kolouch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – České Budějovice

Snížit se hostům podařilo hned v první minutě druhé části. Vydarený využil přihrávku Holce zpoza branky a zblízka nezaváhal. O chvíli později navíc mohl srovnat Karabáček, ale Konrád jeho střelu z pravé strany vyrazil. Stejně úspěšný pak byl olomoucký brankář při střele Tomana z mezikruží. Čiliak naopak musel být v pozoru při dvou pokusech Bambuly.

Do dvoubrankového vedení se Olomouc dostala znovu v polovině zápasu během přesilové hry, kdy se nepovedená Ondruškova střela dostala ke Káňovi, který prostřelil hostujícího brankáře střelou pod horní tyč. Svižná druhá třetina pak nabídla ještě několik zajímavých situací na obou stranách hřiště. Největší šanci neproměnil domácí Tomeček, jehož pokus v samostatném úniku těsně minul hostující branku.

Do třetího dějství vstoupili lépe domácí a Káňa brzy střílel z levé strany mezi Čiliakovy betony. Puk sice hostujícímu brankáři propadl, ale od vnější strany brankové konstrukce se odrazil mimo. Stejný hráč pak pálil ještě o tři minuty později do Čiliakova ramene. Nebezpečnou tečí v přesilové hře se prezentoval také Nahodil.

Nevyužité šance mohly domácí mrzet sedm minut před koncem zápasu, kdy Jihočeši z ojedinělé šance snížili na rozdíl jediné branky. Forman předal puk Beránkovi a ten překonal Konráda střelou k bližší tyči. K další nebezpečné střele se půl minuty před koncem dostal Holec, ale jeho pokusu scházela razance a Konrád puk vyrazil.

"Tyhle zápasy rozhodují detaily a maličkosti. My jsme měli velmi špatný start, což se ukázalo jako rozdíl v celém zápase. Olomouc si zasloužila vyhrát. Měli jsme tam určité dobré fáze, ale pokud se tady nepřipravíš na start zápasu a prohráváš po pár minutách 0:2 po dvou individuálních hrubkách, tak tě tady potom čeká daleko těžší zápas než normálně. Do té situace jsme se dostali sami, nakonec jsme se z ní nevyhrabali a prohráli o jeden gól," litoval kouč poražených Václav Prospal.

35. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - Madeta Motor České Budějovice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Nahodil (J. Káňa II), 5. Kolouch (Ostřížek, V. Tomeček), 30. J. Káňa II (Ondrušek, Kucsera) - 21. Vydarený (Holec, Karabáček), 53. M. Beránek (M. Forman, M. Toman). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Olomouc: Konrád - Dujsík, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - V. Tomeček, Kolouch, Ostřížek - Bambula, Mácha, Burian - Gřeš, Handl, M. Tomajko. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

České Budějovice: Čiliak - Slováček, Štencel, Allen, Pýcha, Kubíček, Vydarený - Jonák, Prokeš, Christov - Z. Doležal, D. Voženílek, M. Forman - Holec, M. Toman, Karabáček - Ville, R. Přikryl, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články