Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ztratili jsme dobře rozehraný zápas, řekl po sedmistém zápase v extralize Mertl

Víc toho odehraje, než namluví. Pro plzeňského útočníka Tomáše Mertla byl čtvrteční zápas s Pardubicemi už sedmistý v extralize. Pětatřicetiletý střelec však kulaté číslo neřešil, mrzela ho ztráta vedení 2:0, když Pardubice ve třetí třetině třemi góly otočili skóre a Mertl pak tečí zajistil Plzni v 57. minutě alespoň bod, protože Indiáni padli 3:4 až v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Pardubice

"Byla tam moje teč. Kleplo mi to do hokejky, takže jsem ten gól dal. Byli jsme v tu chvíli šťastní za vyrovnání, ale celkově nás tohle utkání moc mrzí," neskrýval zklamání Mertl, zatím neoficiální autor třetí plzeňské branky, která byla připsána obránci Lukáši Kaňákovi.

Především v závěru druhé třetiny Indiáni za stavu 2:0 promarnili množství gólových šancí, když je čtyřikrát zastavila branková konstrukce. "Ztratili jsme dobře rozehraný zápas, takže nevyužitých šancí litujeme. Tyčky tam byly, bohužel to gól není. Chyběl kousíček, asi by nám třetí gól hodně pomohl," litoval horší střelecké efektivity nejlepší kanonýr extraligy ze sezony 2017/18.

Vstup do závěrečné třetiny Plzni nevyšel. "Dostali jsme hned rychlý gól a trochu nám to nahlodalo sebevědomí. Potom jsme se zbytečně zatáhli a Pardubice do toho koply, když jim ani nic jiného nezbývalo. Měli jsme hrát aktivněji. Pardubicím to tam napadalo, strašně nás to mrzí," dodal 175 centimetrů vysoký střední útočník a specialista na vhazování.

Svoji extraligovou sedmistovku příliš rozebírat nechtěl. "Znamená to, že to hodně rychle letí. Jinak to nic neznamená. Statistiky moc nehlídám. Svoje odehrané zápasy trochu vnímám až od pětistovky. Vybavuji si svůj první zápas v Budějovicích proti Liberci," připomněl svůj vstup do nejvyšší soutěže v ročníku 2003/04 českobudějovický odchovanec.

"Mám radost, že pořád hraju a vážím si každého utkání. Dokud budu platný, tak bych chtěl hrát. Kam dolezu, se teprve uvidí," dodal účastník olympijských her v Pchjongčchangu 2018.

Reprezentace se ho už netýká, a tak vyhlíží pokračování extraligy. "Dnešní zápas musíme hodit za hlavu. Musíme si k tomu sice ještě něco říct zítra, ale pak už budeme koukat jen na Třinec, kde určitě chceme nějaké body urvat," řekl před nedělním soubojem proti mistrům.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články