Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zmítají se v sérii porážek. Ukončí mizérii ve šlágru kola Kometa, nebo Hradec Králové?

Zábranský vs. Růžička. Souboj dvou šéfů střídaček týmů, kterým se nyní v domácí soutěži nedaří. V pátečním programu 20. kola hokejové extraligy Kometa přivítá Hradec Králové, který si v úterý proklestil cestu do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale v domácí nejvyšší soutěži nedosáhl čtyřikrát po sobě na body. Kometa dokonce padla už šestkrát v řadě. Sestřihy, analýzy a ohlasy všech utkání 20. kola sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport od 22:05.

Utkání Hradec Králové - Brno
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Kometa nastoupila pod taktovkou klubového šéfa Zábranského, který nahradil odstoupivšího Petra Fialu, už v úterní dohrávce v Třinci, na ledě ale vládli obhájci mistrovského titulu a vyhráli přesvědčivě 6:3. V pátek bude mít Zábranský první příležitost zlomit sérii bez výhry před brněnskými fanoušky.

"Máme dvě utkání po sobě doma, věříme, že už konečně zabodujeme. Cítíme na tréninku, že se to zvedá, nahoru musí jít především hlava," prohlásil asistent trenéra Kamil Pokorný.

Podle jeho názoru musí být základ brněnské hry postaven na disciplíně. "Oslabení a góly v nich nás sráží," připomněl poslední dvě utkání. S Východočechy neočekává Pokorný žádné brankové dostihy. "O to více může rozhodovat každý detail. Chceme to konečně otočit na vítěznou vlnu," doplnil Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Oceláři Třinec - Kometa Brno

Hradec Králové zvládl odvetu Ligy mistrů v Mannheimu a zůstal posledním českým zástupcem v soutěži. "Pomohlo nám to určitě psychicky. Předvedli jsme výkon, jaký jsme chtěli. Od takových věcí se musíme odrazit, přenést si to i do té ligy a v té pak ve stejném duchu i pokračovat. Musíme hrát dobře dozadu, abychom nedostávali zbytečné góly. A vepředu je potřeba nějaké dát, abychom vyhrávali. Jedna věc navazuje na druhou a my se musíme zlepšovat ve všem," uvedl obránce Filip Pavlík.

"V Brně je to vždy náročné. A že se jim moc nedaří? To je podle mého úplně jedno. Očekávám, že pod staronovým trenérem trochu něco změní a budou hrát jinak," řekl Pavlík.

Po sérii pěti zápasů bez bodového zisku stoupá opět tabulkou Liberec. Nepovedenou šňůru vykompenzoval stejně dlouhou sérií vystoupení, v nichž nepřenechal soupeřům ani bod. Za toto období navíc Bílí Tygři inkasovali v součtu jen sedm gólů. "Klid nám dává brankář Dominik Hrachovina," ocenil nedávnou posilu kouč Patrik Augusta.

Kladno s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem uspělo v posledních dvou zápasech. Pod Ještědem se bude hrát před vyprodaným hledištěm. "Liberec je rozhodně favoritem. Doma jsme ho zaskočili a určitě nám to bude chtít vrátit. Samozřejmě tam ale jedeme s cílem bodovat a určitě se chceme porvat o co nejlepší výsledek," uvedl trenér David Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Liberec

Tým posledních Pardubic se velmi pečlivě připravoval na dvanáctý Zlín, který má jen o bod víc. "Řešili jsme, že mají jiného trenéra, trošku změnili systém, změnili systém přesilovek. Připravujeme se na ně a máme jim co vracet, vlastně po zápase ve Zlíně musel odejít Láďa Lubina," připomněl trenér Radek Bělohlav.

Východočeši by se rádi odrazili ode dna tabulky. "Každý zápas hrajeme o hodně. Teď máme tři zápasy rychle po sobě a jsou pro nás velmi důležité," doplnil Bělohlav, který počítá s nasazením čerstvé posily v podobě obránce Voráčka. V neděli se Pardubičtí představí v Kladně.

Zlín po dvou prohrách jede na led posledních Pardubic, které v první čtvrtině porazil 4:3. "Pokud chceme takový výsledek zopakovat, musíme se vyvarovat hrubých chyb v obraně," varoval trenér Robert Svoboda s připomínkou posledního utkání proti Liberci. "Pardubice se lepší, ale my se soustředíme na sebe. Musíme se zlepšit v přesilovkách," poukázal Svoboda na další slabinu týmu.

Do zlínské branky se opět postaví Čiliak. Kašík se už zapojil do tréninku, na nejbližší zápas ale ještě připravený nebude. Nadále chybějí kapitán Žižka a Řezníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Pardubice

Litvínov je nad Pardubicemi jen díky lepšímu skóre. "Když se člověk podívá na tabulku, vypadá to hrozivě," přiznal trenér Jiří Šlégr. "Musíme se odrazit ode dna. Někdo říká, že je každý bod dobrý, ale pro nás je to málo. My potřebujeme bodovat naplno. Zlepšili jsme se v přesilovkách, ale i tak to chce ještě asi více střel," poznamenal útočník Viktor Hübl.

Mladá Boleslav je čtvrtá. Na začátku října porazili Středočeši doma Litvínov (5:1) hlavně díky vynikající druhé třetině, kterou vyhráli drtivě 5:0. Bruslařský klub je nejlépe bránícím týmem soutěže, v kolonce inkasovaných branek má po 19 odehraných duelech zapsané číslo 42.

Plzeň po velmi vyrovnané partii s Lausanne vypadla v osmifinále z Ligy mistrů a může se nyní plně soustředit na extraligu. V ní patří indiánům i díky sedmizápasové bodové sérii, během níž se pětkrát radovali z vítězství, třetí místo. V pátek přijede na západ Čech Olomouc.

Na Hané kralovala během prvního měření sil v sezoně Plzeň a vyhrála 4:0. "Pro nás je každý zápas důležitý. Je jedno, s kým hrajeme. My musíme bodovat," prohlásil olomoucký obránce Jiří Ondrušek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články