Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlínský Holík: Proti Spartě musíme hrát tvrdě, ale disciplinovaně

Zlín - Hokejový útočník Petr Holík patřil mezi klíčové postavy Zlína v úspěšné sérii předkola play-off extraligy proti Třinci. V pěti zápasech nastřílel pět branek, a pomohl tak beranům k postupu do čtvrtfinále, ve kterém se Zlín utká s pražskou Spartou. "Jestli mám životní formu? Nevím. Daří se mi a vyhráváme. Je to dobré. Vždy to ale může být lepší," řekl Holík po výhře 3:2 v prodloužení v rozhodujícím pátém zápase.

Petr Holík v utkání s Třincem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín zvládl klíčový duel i přesto, že prohrával již 0:2. "Říkali jsme si, že i když je to 0:2, tak se nesmíme zbláznit a nesmí se stát, že se bude každý snažit dát gól. Hrozně důležité také bylo, že jsme na 1:2 snížili hned poté, co jsme dostali druhou branku," poukázal Holík na trefu Daniela Štumpfa, která přišla třicet sekund po brance Denise Kindla. "Důležité bylo, že jsme se nepoložili. Diváci byli fantastičtí, za což jim děkujeme. Pomohli nám se zvednout," řekl.

Přestože do prodloužení nastupovaly oba týmy s tím, že se bude hrát do rozhodnutí bez možnosti samostatných nájezdů, nastavovalo se jen 50 sekund. Tak rychle dokázal Ondřej Veselý rozhodnout. "Musím se přiznat, že jsem moc nesledoval hru. Až když začali řvát diváci, tak jsem se zvedl a viděl, že to dáváme do prázdné. Pak jsem vše sledoval na kostce a byla to krásná akce. Jsem rád, že to netrvalo déle," uvedl Holík.

Je nám líto, video expirovalo.
Holík: Důležité bylo, že jsme dokázali rychle snížit

Zlín tak dokázal postoupit do čtvrtfinále i přesto, že v listopadu byl poslední a ve velké krizi. "Na začátku jsme se hlavně chtěli dostat do desítky, což se nám podařilo splnit. Vyhrabali jsme se ze dna a jsme šťastní, že si zahrajeme play-off. Tohle bylo předkolo. Budeme chtít potrápit Spartu a třeba i vyhrát. Uvidíme," řekl čtyřiadvacetiletý útočník.

Proti Pražanům musejí berani podle Holíka hrát hlavně disciplinovaně. "Oni mají výborné přesilovky. Musíme hrát disciplinovaně a tvrdě. Musíme hrát do těla. Mají šikovné hráče, kteří dokáží využít každou šanci. Nesmíme jim ty šance dávat sami," řekl Holík k nadcházející sérii, ve které bude Sparta velkým favoritem. "My to ale rozhodně nebereme tak, že oni musí a my můžeme. Budeme chtít uspět. Když je to 0:0, tak je to padesát na padesát," podotkl.

Že by měli Zlínští málo sil po náročné sérii, se Holík nebojí. I když dnes hráli většinu zápasu jen na tři útoky. "Hrajeme až ve středu. Teď zregenerujeme, v pondělí máme dobrovolný trénink a uvidíme. Sil máme dost," řekl Holík, jemuž vyhovuje zápasový rytmus více než volno a tréninky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články