Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zlínská defenziva opět pracovala špatně. Třinec veze výhru s pěti góly v kapse

Proti Spartě šest, nyní s Třincem pět obdržených branek schytali hokejisté Zlína. Berani v 9. kole hokejové extraligy doma padli s obhájci titulu 2:5, a tak trochu navázali na úterní porážku 1:6 s Pražany. Oceláři zvítězili počtvrté za sebou.

"Velmi si vážíme těch tří bodů, jsme pobouchaní, ale máme je. Těší nás výhra proti soupeři, který s námi hraje dlouhodobě dobře. Chtěl bych poděkovat týmu za odmakaný zápas, který jsme i přes první inkasovaný gól odehráli velmi dobře, na konci první třetiny jsme srovnali a dodali jsme si sebevědomí," potěšilo kouče hostů Václava Varaďu. 

Berani měli v úvodu utkání dvě početní výhody, ovšem jak se později ukázalo, více než ty jim svědčí vlastní oslabení. Právě v něm totiž dokázali ve 13. minutě otevřít skóre, kdy situaci dva na jednoho zakončil domácí kapitán Žižka.

Za Oceláře následně mohl srovnat Vrána, ovšem v samostatném úniku proti Čiliakovi neuspěl. A tak se Oceláři radovali z vyrovnání až v samém závěru první třetiny, a to hned natřikrát. Polanský dostal puk do sítě z brankoviště - radost číslo jedna. Podruhé se střídačka hostí radovala poté, co gól potvrdil videorozhodčí. A potřetí, kdy definitivu stavu 1:1 dalo i přezkoumání videa rozhodčími po trenérské výzvě Beranů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Třinec

"Na konci první třetiny nás složila naprosto stupidní chyba hráče, když to křídlo hodí na beka z rohu. Toto se učí v žácích. Vyvíjelo by se to jinak, byla by tam větší pohoda," štvalo asistenta kouče Zlína Martina Hamrlíka.

Na startu prostředního dějství se podařilo Třinci otočit skóre zásluhou Vrány, jenž prostřelil Čiliaka bekhendem. Navýšit vedení hostů mohl střelou od modré Gernát, jenže orazítkoval jen tyč.

Krátce po polovině zápasu domácí dostali skvělou příležitost k vyrovnání, když měli k dispozici minutovou přesilovku pět na tři. A také ji využili, když nabídku Freibergse na teč proměnil Köhler. Do kabin šli ale přeci jen spokojenější Oceláři, kdy Čiliak neudržel nahození od mantinelu a do prázdné branky dorážel Chmielewski.

"Moc se nadřeme na góly, o přesilovkách vůbec nemluvím. Tam spíš jezdíme bazény, jsme z nich úplně sedření. Celkově ale výsledek asi neodpovídá hře, ale tak to je. Největší problém vidím v tom, že naším nejlepším střelcem je obránce Tomáš Žižka. Do tohoto musí šlapat útočníci. V gólmanovi bych hledal až poslední slabinu," hodnotil peprně Hamrlík.

Duel, který doprovázelo mnoho menších i větších šarvátek, se domácím vymknul z rukou v čase 42:03, když musel Köhler s pětiminutovým trestem navrch do šatny. Přesilovku sehráli Oceláři skvěle a vytěžili z ní vedení 4:2 díky trefě Hrehorčáka.

Další oslabení hráli Berani poté, co dostala menší trest hráčská lavice za protesty trenéra Stavjani. "Když jsme potřebovali dát gól, pomohli jsme si přesilovkami. Hrál se až moc play-off hokej, na domácích byla vidět přemíra snahy z jejich dosavadních výsledků," řekl Varaďa.

Zlín ještě zkusil v závěrečných čtyřech minutách power–play, v té ale jakékoliv naděje Beranů na zvrat utnul gólem Dravecký. "Jsme zase poslední, je to boj, ale musíme se naučit s tím žít. Když vyhráváš, dobře se ti chodí po městě, teď je to naopak a musíme si to vyžrat. Buď musíme udělat nějaký trejd, nebo čekat, až ta krize přestane. Ale to nikdo neví, kdy to bude," dodal zklamaný Hamrlík.

9. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Žižka (J. Ondráček), 32. Köhler (Freibergs, D. Nosek) - 20. Polanský (Gernát, Roth), 23. P. Vrána (Hrehorčák, M. Stránský), 38. Chmielewski (M. Kovařčík, M. Doudera), 45. Hrehorčák (Roth, Krajíček), 59. Dravecký (Krajíček). Rozhodčí: Hodek, Zrnič - Zgonc (oba Slovin.), D. Klouček. Vyloučení: 8:11, navíc Köhler 5 min. a do konce utkání, Dufek - O. Kovařčík, D. Musil všichni 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4108.

Sestavy:

Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Matyáš Hamrlík - Dufek, P. Sedláček, Köhler - J. Ondráček, Honejsek, Kubiš - Szturc, Palmberg, Herman - Šlahař, Popelka, Fryšara. Trenéři: Stavjaňa a Martin Hamrlík.

Třinec: Bartošák - Roth, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Zahradníček, Haman - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, Polanský, Dravecký - Kofroň, Hladonik, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články