Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zlín zvládl bláznivou přestřelku a využil úvodního zaspání Brna. Čiliak slaví proti "svým"

Po první třetině to vypadalo na další překvapivý debakl Komety se Zlínem. Berani na domácím ledě vedli po první dvacetiminutovce 3:0, nakonec v předehrávce 21. kola extraligy zvítězili 5:4. Brňanům pomohla i změna v brance, kdy Lukáše Klimeše nahradil Karel Vejmelka, a stopli myšlenky domácích na další vysokou výhru (v říjnu 0:7). Vítězství proti svému zaměstnavateli získal brankář Marek Čiliak, který je ve Zlíně na hostování.

Marek Čiliak ve službách Zlína proti "své" Kometě
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Domácí nastoupili v defenzivě bez kapitána Tomáše Žižky, ale s brankářem Markem Čiliakem, který ve Zlíně hostuje právě z Komety. Jako první ho otestoval při přečíslení Holík, jemuž ale střela úplně nesedla. Ve 13. minutě domácí dostali možnost první přesilové hry, kterou proměnili ve vedení 1:0. Šlahař z kruhu propálil Klimeše na zadní tyč.

Od té doby až do přestávky diktovali tempo Berani. Při dalším vyloučení Brňanů za hru v šesti sice ještě Zlínští neuspěli, ale povedlo se jim to pět sekund poté, kdy zmatku v brankovišti Komety využil Honejsek. Střídačka hostí sice ještě uplatnila trenérskou výzvu k tomu, aby rozporovala postavení v brankovišti, skóre 2:0 to však nezměnilo.

Uplynuly dvě minuty a pro Kometu mohlo být ještě hůř. Chybnou nahrávku soupeře vystihl Honejsek a svůj samostatný únik proměnil, tentokrát mu však gól video sebralo. Rozhodčí viděli v jeho zakončení úmyslné kopnutí. Zlínské to ale mrzet nemuselo, sedm sekund před pauzou po parádní Ondráčkově nahrávce zvýšil Kubiš.

"Vyšla nám fantasticky první třetina, ale v šatně máme nějaká hesla, kde mimo jiné je, že v první třetině se zápas ani nevyhrává, ani neprohrává. Vstup do další třetiny byl dost laxní, Kometa nás trestala. Jen díky Čiliakovi, který náš držel, jsme to ubojovali," uvedl asistent zlínského trenéra Martin Hamrlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kometa Brno

Utkání pomalu připomínalo první vzájemné měření sil v sezoně, ale úvod druhého dějství ukázal, že tentokrát to Zlín tak lehké mít nebude. Už s Vejmelkou v brněnské brance bývalý zlínský útočník Holík góly ve 21. a 28. minutě snížil na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat mohl Pyrochta, Čiliak byl však proti.

"Vstup do utkání byl od nás špatný, darovali jsme jim góly. Bylo to od nás takové bez emocí, nikdo se nesrážel. Určitě bylo vidět, že jsme se o přestávce vzpamatovali a bylo to jiné, vletěli jsme na ně. Bohužel, jak se ukázalo, bylo pozdě," řekl Holík.

Pak si vzali slovo znovu domácí. Nejprve v čase 31:33 z úhlu propálil při přesilovce Vejmelku Dufek, načež za necelou minutu zvýšil na rozdíl tří branek dorážkou do prázdné branky Claireaux. Stejně rychle však stihli Brňané zareagovat, ještě v téže minutě uspěl Hruška. Vedení Zlína mohl zase navýšit Okál či Köhler, oba ale stříleli jen do tyček.

Ve třetím dějství byli hosté aktivnější, ale na kontakt se jim podařilo dostat až v 55. minutě, kdy Plekancovu nahrávku při přesilovce uklidil do sítě podruhé v zápase Hruška. Srovnat mohla Kometa v další početní výhodě, tentokrát už ale Hrušku ze stejné pozice Čiliak vychytal. A když při power-play nedal branku ani Orsava, Zlín udržel plný bodový zisk.

"Byl to divoký zápas, který začal celkem poklidně. Prvních třináct minut byl z obou stran zodpovědný, pak ale přišla naše sedmiminutovka, kdy jsme dostali tři branky. Ve druhé třetině jsme se nadechli, snažili jsme se, měli jsme víc ze hry, ale pak soupeř dal gól v přesilovce a ještě jeden. Nezbylo nám než zase dotahovat, ale bohužel ten náskok z první třetiny byl tak vysoký, že už jsme nedokázali vyrovnat," uvedl asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

Předehrávka 21. kola hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 5:4 (3:0, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Šlahař (Honejsek, Herman), 17. Honejsek (Herman, Šlahař), 20. Kubiš (J. Ondráček), 32. Dufek (Řezníček), 33. Claireaux (J. Ondráček, Kubiš) - 21. P. Holík (Svačina), 28. P. Holík (Svačina, Zaťovič), 33. J. Hruška (Orsava, Lev), 55. J. Hruška (Plekanec, Pyrochta). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5507.

Sestavy:

Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Řezníček, Gazda, Buchta, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Claireaux, Köhler - Šlahař, Honejsek, Herman - Fryšara, P. Sedláček, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Brno: Klimeš (21. Vejmelka) - O. Němec, Štencel, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Malec - Svačina, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, Plášek - Jenyš, Lev, J. Hruška - Kratochvíl, Kusko, Orsava. Trenéři: Fiala, Pokorný a Odehnal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články