Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín vyloupil Pardubice a dotahuje se na šestou Olomouc

Zlín si šel v Pardubicích za třemi body hned od začátku a ve 25. minutě vedl po trefách Šťastného a Sedláčka už 2:0. Dynamo sice srovnalo po gólech Tomáška a Marosze, ale v 54. minutě rozhodl hostující Ferenc, který upravil na konečných 3:2. Zlínský obránce Tomáš Žižka odehrál 1000. zápas v extralize. Berani ztrácí ze sedmé příčky jen dva body na šestou Olomouc, Východočeši jsou devátí.

Hokejisté Zlína slaví gól
zdroj: ČT4 autor: Glück Dalibor

Po klidném úvodu se do vedení dostal aktivnější Zlín, když v 10. minutě potrestal chybu v rozehrávce soupeře dorážející Šťastný. Další velkou možnost krátce nato zlikvidoval Kašík. Dynamo se k ohrožení zlínské branky dostávalo ztuha, jedinou vážnější šanci v první části neproměnili Rolinek s Petrem Sýkorou.

K vyrovnání nepomohla Pardubicím ani přesilovka, naopak Zlín svou početní výhodu zužitkoval a ve 25. minutě po Sedláčkově tečované střele vedl o dvě branky. Domácí hráči po gólu zabrali, šancí přibývalo, ale hosty dlouho držel Kašík. O čisté konto přišel až ve 35. minutě, kdy svou třetí velkou šanci ve druhé třetině proměnil po hezké individuální akci Tomášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Zlín

Zlín mohl ještě před pauzou získat dvoubrankový náskok zpět, jenže Bukarts ze dvou metrů trefil pouze břevno odkryté pardubické branky. I jednobrankový náskok však zlínští hokejisté ve třetí třetině pozorně bránili a soupeře před Kašíka prakticky nepouštěli. Dynamo nemohlo najít cestu přes střední pásmo a hra plynula bez zajímavých momentů.

Trochu vzruchu přinesla až 53. minuta a střela Petra Sýkory při signalizovaném vyloučení, po které se marně k dorážce natahoval Rolinek. Následnou přesilovku už Dynamo proměnit dokázalo a Marosz přesnou ranou z mezikruží srovnal. Radost Pardubic trvala jen 77 vteřin, protože šťastným nahozením od mantinelu vrátil Zlínu vedení Ferenc. Tentokrát už ho Zlín nepustil a závěr i díky faulu soupeře dohrál v klidu.

HC Dynamo Pardubice - Aukro Berani Zlín 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Tomášek (S. Treille), 53. Marosz (Trončinský, Rolinek) - 10. D. Šťastný (Fořt, Roberts Bukarts), 25. P. Sedláček (Kubiš, Žižka), 54. Ferenc (Freibergs, Fořt). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Pešek, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 8032.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Hrabal, Holland, Cardwell, Wishart, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, Kubiš - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Illo, Popelka, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Hlasy trenérů:

Miloš Holaň (Pardubice): "Pro nás je to obrovská ztráta domácího zápasu za tři body. Nejsem spokojený s přístupem ani hrou, kterou jsme předváděli. Dneska to bylo bez emocí, i když třeba Zlín dal šťastné góly, tak my jsme nebyli vůbec aktivní a důrazní. Výkon nebyl vůbec dobrý, až na malé výjimky, kdy se nám podařilo stáhnout ztrátu z 0:2 na 2:2. Bohužel jsme hned inkasovali po nepochopitelné chybě první pětky, která dneska nebyla tím stavebním kamenem, protože dostala oba góly ve hře pět na pět, což by se nemělo stávat. Z výkonu jsem hodně zklamaný, je to velká ztráta, tabulka je tak vyrovnaná, že každé klopýtnutí může být fatální."

Robert Svoboda (Zlín): "Do utkání jsme vstoupili dobře, povedlo se nám navázat na domácí utkání se silnými soupeři. Dostali jsme se do vedení a mohli jsme ho i navýšit, pak se to ale zkomplikovalo, protože domácí snížili, a navíc Roberts Bukarts netrefil prázdnou branku. Ve třetí třetině Pardubice přidaly, byly aktivnější a vytvořily si tlak, my jsme naopak byli pasivní, což jsme rozhodně nechtěli. Vypadalo to, že zápas skončí remízou, ale šťastný gól na naší straně rozhodl. Vítězství je pro nás velmi dobré."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články